• Raport roczny Autor: _matiz_ [89.151.36.*]
    Jedni się zadowolą ,a inni nie tą informacją ale spółka nie wypłaci dywidendy za 2021 rok. Całość idzie na pokrycie strat z lat ubiegłych oraz na kapitał zapasowy. Jednocześnie zarząd podchodzi uczciwie do tematu i sobie również nie wypłaca nagrody za 2021 rok.

Choć sam liczyłem na parę groszy z dywidendy to nie jest to negatywna informacja. Koszty zarządu są 2x mniejsze r/r ,a myślę że to jest ważniejsza informacja bo spółka jest właściwie prowadzona z poszanowaniem akcjonariuszy mniejszościowych.

https://www.stockwatch.pl/komunikaty-spolek/suntech,raport-roczny-za-2021-rok-2022-05-27,ebi,20220527_130722_0000140931
  • Re: Raport roczny Autor: ~Kruger [89.71.78.*]
    Wątpię, żeby akcjonariusze tacy jak my trzymali suntecha ze względu na dywidendę, gdzie spółka nie ma nawet uchwalonej polityki dywidendowej. Informacja o braku jest neutralna, raczej nikt się nie spodziewał, a spółka jeszcze nie generuje takiego cashu, żeby sie nim dzielić.

Spółka obrała odpowiednią drogę i oby tak dalej.
  • Re: Raport roczny Autor: _matiz_ [89.151.36.*]
    Ja liczyłem na 1 grosz co mówiłem podczas ostatniego WZA. Nie liczyła się dla mnie ilość ,a chęć rozpoczęcia.

Najważniejsze ,że zarząd nie leci w kulki i sobie również nic nie wypłacił.
  • Re: Raport roczny Autor: ~JA [78.8.63.*]
    CO tu jest grane ,super raport super spolka super branza super kontrachenci super waluta w rozliczeniu super perspektywy ,dlaczego to stoi ,graja na wrakach ,a na przyszlosci nie graja
  • Re: Raport roczny Autor: ~JA [78.8.63.*]
    CO tu jest grane ,super raport super spolka super branza super kontrachenci super waluta w rozliczeniu super perspektywy ,dlaczego to stoi ,graja na wrakach ,a na przyszlosci nie graja
  • Re: Raport roczny Autor: ~Jdk [217.171.61.*]
    Blokuja wzrosty, zbieraja ile sie da a nie jest to łatwe przy tej plynnosci, spolka sie obroni dobrymi wynikami
  • Re: Raport roczny Autor: ~Jdk [217.171.61.*]
    Obstawiam ze bedą zbierac do 5zl pewnie jeszcze jakis czas a potem uwolnią kurs i poleci tylko ciekawe do ilu
  • Re: Raport roczny Autor: ~janusz [5.253.206.*]
    Nigdzie nie znalazłem o braku dywidendy. Zobacz ile zarobił Zarząd z tytułu umów cywilno-prawnych.
  • Re: Raport roczny Autor: ~olmes [217.17.33.*]

po takim raporcie powinno byc dawno grubo powyzej 3zł
    ale widac ze ktoś sie tutaj ładnie pakuje w walor by zbytnio kursu nie podbić
[x]
SUNTECH 0,63% 1,58 2025-11-07 12:36:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.