• dywidenda Autor: winstrol [31.0.55.*]
    Na rekomendację zarządu w sprawie dywidendy będziemy musieli poczekać do czasu realizacji transakcji sprzedaży akcji przez dotychczasowego prezesa
  • Re: dywidenda Autor: ~tomaslfc14 [5.173.233.*]
    Dnia 2022-05-26 o godz. 16:31 winstrol napisał(a):
    > Na rekomendację zarządu w sprawie dywidendy będziemy musieli poczekać do czasu realizacji transakcji sprzedaży akcji przez dotychczasowego prezesa

A wiemy kiedy ma zostać wszystko dopięte?
  • Re: dywidenda Autor: ~Mopik [46.205.157.*]
    Czy ja dobrze rozumiem, ze dywidendy nie będzie? :)
  • Re: dywidenda Autor: ~Zus [31.0.86.*]
    Zarząd Spółki ATC Cargo S.A. z siedzibą w Gdyni (dalej: Spółka) informuje, iż po przeanalizowaniu sytuacji i w oparciu o opisane poniżej czynniki, w dniu 26 maja 2022 roku podjął uchwałę, na mocy której wystąpi z rekomendacją do Rady Nadzorczej i Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Wspólników Spółki o przeznaczenie zysku netto osiągniętego przez Spółkę w 2021 roku w całości, tj. w wysokości 20.591.798,57 zł (dwadzieścia milionów pięćset dziewięćdziesiąt jeden tysięcy siedemset dziewięćdziesiąt osiem złotych 57/100) na kapitał rezerwowy Spółki. Zarząd Spółki podjął wskazaną wyżej decyzję po dokonaniu oceny bieżącej sytuacji, w kontekście zdarzeń na rynkach finansowych, w tym rosnącej inflacji, podwyżki stóp procentowych, a co za tym idzie także wzrostu kosztów finansowania. W aktualnych realiach, rosnące rok do roku przychody Spółki skłaniają do kumulowania kapitału i zwiększenia zaangażowania środków własnych Spółki. Zarząd Spółki, udzielając niniejszej rekomendacji, ma również na względzie zapewnienie Spółce perspektyw rozwoju w aktualnych, szczególnych i niepewnych, warunkach rynkowych i ekonomicznych.

Wskazana rekomendacja zostanie przedstawiona do oceny Rady Nadzorczej ATC Cargo S.A., a także zostanie przedłożona do zatwierdzenia przez Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki, które podejmie ostateczną decyzję co do podziału zysku netto za rok obrotowy 2021.
  • Re: dywidenda Autor: ~tomaslfc14 [5.173.232.*]
    Dla mnie rozczarowanie i żółta kartka dla spółki. Totalnie się tego nie spodziewałem i myślę, że 9/10 inwestorów również.
    Wiązałbym tą decyzję ze zmianami właścicielskimi. FF bardzo mały. Na główny parkiet nie chcą wejść. Może później wezwanie na skup akcji i stąd brak dywidendy by hajsu nie rozdawać?
  • Re: dywidenda Autor: ~Max [89.228.97.*]
    coś czuje ze będzie niedługo próba zdjęcia spółki z giełdy, jestem zawiedziony ze nie dali dywidendy
  • Re: dywidenda Autor: winstrol [31.0.55.*]
    też mi to śmierdzi próbą obrzydzenia spółki, obniżenia kursu i docelowo wezwania
  • Re: dywidenda Autor: ~Zus [185.127.121.*]
    Trzymać.
  • Re: dywidenda Autor: ~Mopik [89.70.76.*]
    To jutro po 8 będzie można znowu dobrać? :D Oszaleć można.
  • Re: dywidenda Autor: ~Kruger [89.71.78.*]
    Oj przeczuwam wodospad jutro. Czy będą widły to na pewno, pytanie tylko, na których się zatrzyma, czy drugich czy trzecich. Do tego spółka mało płynna. Odejście od polityki dywidendy zawsze źle wróży na spółce patrz na przykład PA NOVA. Normalnie wypłaciliby symboliczną kwotę, ale żeby coś było, a tak to masakra.

Pytanie czy na tej panice dobierac czy jednak się podłączyć i szukać lepszych okazji na ten rok...
  • Re: dywidenda Autor: winstrol [185.238.206.*]
    Pamiętam. ze rok temu (może dwa ) też była rekomendacja zarządu "niewypłacac" którą na szczęście rada nadzorcza skutecznie zmieniła.
    Oby i tym razem tak było....
  • Re: dywidenda Autor: ~Moimzdaniem [46.204.64.*]
    Potwierdzam, po%^&*^%€lo ich, na szczęście mam tyle kasy że skupię po taniości tyle że kurs poniżej 5 PLN nie spadnie. Ale fakt- oszus#€%^^&ci
  • Re: dywidenda Autor: ~ASD [5.173.130.*]
    Z moich doświadczeń wynika, że jak zarząd zaczyna odwalać jakieś chore jazdy, to trzeba się trzymać z daleka, a nie kupować dołki.
  • Re: dywidenda Autor: ~Pablo [37.47.222.*]
    Dokładnie, patrz Mercator...
[x]
ATCCARGO 9,09% 12,00 2026-05-25 16:19:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.