Nie jest dobrze, ale tez bez przesady. Spółka debiutowała po 2x zł ponad 3 lata temu. W międzyczasie wydała 2 duże gry, pracuje nad kolejnymi, w kasie spółki jest kilka mln, podpisuje umowy itd. Rynek VR rośnie bardzo dynamicznie, Warhammer zawiódł to prawda, ale to nie koniec świata. Sam workforce jest bardzo cenny, może pojawić się opcja przejęcia. Kapitalziacja to tylko 28 mln, a FF to 12 mln zł.
jeśli zatrudnią więcej programistów to może. Zobaczcie ile developerów ma Gameboom VR (firma która robiła Cooking Simulator VR dla Big CHeese), a ile ma Carbon. A ten CS VR jest nieporównywalnie mniejszą grą ... I to widać niestety po grach Carbona - gry są ładne, światy nawet rozbudowane, ale co z tego jak brakuje mechanik, AI przeciwników itp. Tego nie uzupełnisz kolejnymi QA albo designerami.
Ok, ale to co wypracowali to zostaje, cały czas jest rozwój. To miałem na myśli. Tutaj jest potencjał, to jest młoda spółka, która już ma jakieś sukcesy na koncie, działa w bardzo dynamicznie rozwijającej się branży.
Kapitalizacja 30 mln Varsav Studio 20 mln
Obecnie wahadło wychyliło się wg mnie zbyt mocno w stronę niedowartościowania.
> Obecnie wahadło wychyliło się wg mnie zbyt mocno w stronę niedowartościowania.
Nic się nie wychyliło. Realna wartość wcale się nie zmieniła, tylko zwyczajnie niektórzy mieli klapki na oczach pakując za 80-90. Nie - wróć, to nie był klapki. To były betonowe żaluzje.
Rok premiery The Wizards Dark Times na Meta Quest, Warhammer na PC VR, rzekomego wzrostu rynku VR a wynik i tak uratowany dotacją na 650 tys. Choć trzeba też przyznać ze były też znacząco zwiększone koszty działalności, prawdopodobnie związane przez nakłady przed premierami.
Wyszły jak wyszły, ciekawe co w takim razie jeszcze tu robisz? W czwartek pewnie info o dark timsach. Ja tu nadal widzę hajs do zarobienia i to nie mały.
Dnia 2022-05-31 o godz. 16:20 ~Cbr napisał(a): > Ja tu nadal widzę hajs do zarobienia i to nie mały.
Jak widzę takie teksty to przypomina mi się jak na Oilu wiercili Shyrak. Ile tam leszczy widziało już ropę tryskającą im na koncie, hehehe. Niestety dobry nastrój nie zawsze idzie w piarze z rzeczywistością.
Skoro tu nic nie widzisz co tu robisz? Pisanie na forum to twoje hobby? Chyba Ci się ryzyka pomyliły, tu są co roku zwiększane przychody a nie szukanie złota w polu. Działki na everdome po pierwszym dniu warte są już 3 mln $.
Ciekawe tu wejść raz na kilka miesięcy. Te same osoby ze stratą kilkudziesięciu % piszą te same farmazony. Nie widzicie jak zarząd Was wykiwał? Pchnął akcje w rynek, nakłamał to i owo i z ponad rocznym opóźnieniem wypuścił gniota. Powodzenia w dalszym czekaniu.