Dzisiaj poszły kolejne wnioski do KNF Od kolejnych inwestorów a że KNF nie odpowiada to normalne KNF wysyła tylko info zwrotne że przyjęło odniesienie... przestałem pisać ma tym forum w tym temacie to Ci co tu zostali to większość mało lotni inwestorzy .. czytam wyżej i koleś pisze kto komu zabroni wystawiać po 200 więc widać że kolega powinien handlować zniczami nie akcjami bo można nie znać prawa ale minimum to poszukać w nacie zanim się palnie jakąś GŁUPOTĘ
Dla tych ktorzy uważają że na GPW można wszystko ..gov.pl
przejdź do wyszukiwarki
Unia Europejska Logotyp - 12 żółtych gwiazdek tworzących okrąg na granatowym tle, pod nim napis Unia Europejska
Zmień językPL
Służby specjalne
MENU
Powrót
Podejrzani o manipulacje na GPW zatrzymani
29.06.2021
Centralne Biuro Antykorupcyjne zatrzymało osiem osób w związku ze śledztwem dotyczącym podejrzenia dokonywania manipulacji instrumentami finansowymi i prania brudnych pieniędzy.
fot. cba.gov.pl
Delegatura Centralnego Biura Antykorupcyjnego w Lublinie pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Warszawie prowadzi postępowanie przygotowawcze dotyczące m.in. podejrzenia manipulacji instrumentami finansowymi. Postępowanie zostało wszczęte w oparciu o materiały zgromadzone przez funkcjonariuszy CBA.
Nie do końca jeżeli dojdzie sytuacji gdzie zostaniesz oszukany a finv nie otrzyma ani zwrotu akcji spoko ani zapłaty i spowoduje to jego upadłość na podstawie złożonego wniosku do KNF będziesz mógł się domagać od skarbu państwa odszkodowania za niepodjęcie działań. Tak było w przypadku Amber Gold ci co zgłaszali przestępstwo dostali kasę reszta co siedziała cicho tylko ochłapy z masy upadłościowej
Nie wysylany zbiorczych wniosków każdy wysyla ze swojego konta wtedy to ma sens, z ludźmi z którymi mam kontakt ostatnio 4 osoby wcześniej też poszły wnioski nie liczę siebie i nie ze wszystkimi mam kontakt piszę tylko o grupie zamkniętej, są przygotowane wnioski do CBA ale czekamy na listopad jeżeli okaże się że spac to ściema to one też zostaną wysłane ale jeszcze czekamy ... na stronie KNF zgłoszenia masz formularz tam nie ma opcji zbiorowej musisz też podać dane KNF nie rozpatruje anonimów, ja wysłałem dwa wnioski jeden wcześniej dotyczący niejasności w zbyciu akcji IGS i spoko drugi o manipulacji kursem co według polskiego prawa jest przestępstwem i powinno być ścigane z urzędu