Osobiście zakładam, że po wspaniałym IQ 2022 i jeszcze lepszym II , wypłaca 80% z zysku za 2021 rok dywidendę na poziomie 17,83 zł na akcje brutto UWAGA w IQ 2022 już zarobili 15 zł na akcję
Najpierw to niech prezes wywiąże się z zapowiadanej polityki dywidendowej. Miał to zrobić do końca marca i nie zrobił a to śwaidczy o tym że jest niepoważny
Szczerze to nie kojarzę deklaracji Prezesa o określeniu wysokości dywidendy do końca marca. Możesz podesłać źródło, żeby tą informację uwiarygodnić ? Jeśli jest tak jak napisałeś to zgoda trzeba wywiązywać się ze swoich deklaracji, szczególnie w biznesie.
Ja wyszedłem z założenia, że będzie podobnie jak w zeszłym roku, kiedy to informacja o dywidendzie został podana bodajże pod koniec maja, a na walnym podwyższono jej wysokość. Teraz może być podobnie, aczkolwiek kojarzę z wywiadu z Prezesem iż ten deklarował wysoką dywidendę za rok 2021 i na to liczę. Za moment się wszystko wyklaruje.
Dobra powiem. Obejrzyj webinar z ostatniego sprawozdania jednez poktow to określenie polityki dywidendowej. Prezes ustnie powiedział że do końca marca ja określi.
Przykład polityki dywidendowej firma XYZ w latach 2022-2028 przeznaczac bedzie 50% zysku netto na dywidendę
Oglądałem ten webinar na żywo swego czasu. Niejako sprowokowałeś mnie do przeanalizowania go raz jeszcze. Masz rację. Pan Prezes zapowiadał opublikowanie polityki dywidendowej w marcu. Wypadałoby więc nadrobić zaległości w kontekście tej strategii i tyle.
Bez sensu byłoby robić 2 webinaey raczej albo 1 po mniejszym wydarzeniu jak wyniki za 1q. Na pewno będzie coś po ogłoszeniu wyników za miniony rok, dzień po albo od razu wręcz spodziewalbym się ogłoszenia dywidendy, bo tak było rok temu, spójrzcie na daty ogłoszeń. No i webinar po wynikach za miniony rok mógłby omawiać też wyniki za 1q i jakoś te obecną sytuację oraz perspektywy, polityka dywidendowa też już byłaby pożądana, skoro Prezes ją tak obiecywał