• Czy ja dobrze widzę? Autor: ~arkuszzleceń [37.128.123.*]
    Spółka w ostatnich 8 latach wypłacała 6 x dywidendy,
    Dywidenda liczona procentami ceny akcji (aktualnie około 9% dzisiejszej ceny)
    Dywidendy rosną.
    Zysk wielokrotnie wyższy od dywidendy.
    Zyski wydaje się , że dość stabilne i raczej takie, że dywidenda będzie mniej więcej na tym poziomie co aktualnie prezentowana

niezbyt duży FF ale jednak trochę tego jest

Kurs w skali 6 mcy około 20 % w dół

Coś mi tu nie pasuje. Czego nie wiem a co wyjaśniało by brak spójności danych? Bo jedne fakty nie pasują do drugich.

PS. Kiedyś kupiłem ciutkę akcji MFO. Jako, że minusik to w końcu sprawdzam co jest grane, czy SL realizować czy nie.
    A tu dynks. Na podstawie danych to kurs powinien iść w górę i nawet 80 zł tu nie byłoby dziwne. I zamist sprzedawać dla ograniczenia strat należałoby kupować.
    A kurs spada. Czyli rynek wie coś, czego ja nie wiem albo zauważa coś, czego ja nie zauważam. Albo ja jestem nieracjonalny. Albo rynek irracjonalny.

Ale jeśli na bankierze przy dywidendzie 4 zł i kursie 45 pojawia się współczynnik, że dywidenda to 2 % ceny akcji..... to już niczego wykluczyć się nie da.
  • Re: Czy ja dobrze widzę? Autor: ~arkuszzleceń [37.128.123.*]
    PS. Widzę, że nie tylko ja oceniam akcje na 80 zeta. Trigon wycenia na 79,40.
    O 60 gr w tej skali nie będę się kłóćił. No niech nawet 70 zeta. A jest 45.......
  • Re: Czy ja dobrze widzę? Autor: ~Mfo [31.0.25.*]
    Zyski będą spadać, nie wiadomo jeszcze jak mocno. No i obligacje dają 7%, wiec musi być niższa wycena żeby skompensować ryzyko.
  • Re: Czy ja dobrze widzę? Autor: ~Obb [83.242.70.*]
    Dlaczegu uważasz że będą spadac? Jakieś logiczne wyjaśnienie?
  • Re: Czy ja dobrze widzę? Autor: ~spek [173.205.82.*]
    Pod tym linkiem prowadzimy dyskusje na temat różnych spółek, zapraszam:https://discord.gg/tG5zz3VpGc
[x]
MFO -2,13% 36,80 2025-10-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.