• Frozen District Autor: ~mario [85.198.226.*]
    53 mln zysku w zeszłym roku.
    https://twitter.com/pawelsugalski/status/1529030797604397057
    Dla porównania 11Bit zarobił 30 mln zł ale to FP2 produkowane za 40-50 mln zł będzie superhitem w przyszłym roku a nie HF2 :)
  • Re: Frozen District Autor: ~Ryszard1 [194.177.28.*]
    Ciągle nie rozumiem dlaczego szeroki rynek tego nie widzi... Niemożliwe by 90 % była ograniczona
  • Re: Frozen District Autor: ~mario [85.198.226.*]
    Ryszard też nie rozumiem dlaczego rynek wyżej ceni sprzedawców marzeń od tych którzy realnie zarabiają. Paradoksalnie kurs 11Bit powinien być mocny do czasu premiery gry, więc w sumie to nie powinni szybko nic wydawać bo to im możę zaszkodzić :)
  • Re: Frozen District Autor: ~Ryszard1 [194.177.28.*]
    He he dokładnie
  • Re: Frozen District Autor: ~Gapa [91.240.152.*]
    Z wilekiej czworki CDR trafiony zatopiony, TEN trafiony, zatopiony, terza chyba czas na 11B, no PLW sie broni wynikami
  • Re: Frozen District Autor: ~mario [212.59.230.*]
    CDR wciąż mocno przewartosciowany. Tsgames rybki w odwrocie a godnego następcy na razie brak. Poza tym zarząd myśli glownie o tym jak wypłacić sobie miliony premii. 11bit przewartosciowany i robi drogie gry na zasadzie wóz albo przewóz (oby sie udalo). PLW robi z kolei swoje czyli dużo gier które zarabiają z roku na rok coraz więcej.
  • Re: Frozen District Autor: ~TH [193.9.112.*]
    Ja akurat jestem fanem i 11bit i PLW, choc ich profile sa calkiem inne.
    Moim zdaniem 11bit to inna klasa niz CDR czy TSG, ktore troche utracily kierunek, w ktorym chcialyby zmierzac. 11 maja swoja strategie, mocno zwiekszaja ilosc gier (jak na nich), pchaja sie w wydawnictwo oraz spia na kasie. Na moje obok CDR, PLW najwazniejsza spolka gamingowa na GPW. Z czasem CDR bedzie coraz slabiej wypadal w porownaniu do nich.
  • Re: Frozen District Autor: ~Sa [91.126.243.*]
    Mario ja się dziwię że Ty i inni tego nie rozumieją, wyjaśnić czy sam dojdziesz?
  • Re: Frozen District Autor: ~ANALityk [89.66.69.*]
    Mario frozen ma umowę na promocję buildera..jak to widzisz?
  • Re: Frozen District Autor: ~Solejuk [217.70.49.*]
    Widziałem ostatnie roko BDM odnośnie 11bit .
    Zysk netto za 2024 r to 151,9 mln zł .

Czy przy takim zysku 11bit też jest przewartościowany ?.

giełda kupuje przyszłość czy jak kto woli marzenia.
    A czy tak bedzie czy nie , kto to wie.
    Rekomendacja na dwa lata do przodu? Proszę bardzo:
    - CDR reko z 2020 roku miał mieć 2,107 mld EBIT w tym roku. Teraz prognoza została "lekko" obnizona do 281 mln.
    - 11Bit reko z 2019 roku miał mieć w 2021 roku 117 mln EBIT miał aż 30 mln zł.
    - TSGames reko z 2020 roku miał mieć w 2022 roku 285 mln EBIT, po Q1 ma już prawie 10 procent tego.

• Re: Frozen District Autor: ~asd [83.23.219.*]
    Trochę się czepiasz TEN zwłaszcza po tak dużej przecenie. TEN wypracował niemal 30 mln zysku, znacznie lepiej od PLW, jest 2x tańszy.

Pierwszy będę wytykał wasze porażki!
    Przecież nie twierdzę że takie będą zyski 11 bit ,
    ale takie są oczekiwania i to dyskontuje giełda.
    Bici mają przed sobą 3 duże premiery i jak
    one wypla to może być rakieta.

Natomiast oczekiwania dla PLW są dużo słabsze,
    np na 22 r wogóle nie przewidują wzrostu zysku,
    choć wydaje mi się to mało prawdopodobne.
    I w tym jest problem. Giełda dyskontuje wyolbrzymione oczekiwania zamiast realnie patrzeć na sytuację. Kolejne przykłady spółek gamingowych w ostatnich latach nic nie uczą inwestorów. Zawsze to samo, miało być tak pięknie a jednak się nie udało.
    Oczywiście pięknie by było jakby wszystkim się udawało ale prawda jest brutalna - 90 procentom się nie udaje i nie mówię tutaj o jednorazowym wystrzale, bo ten to częściej rzeczywiście wypala ale o REGULARNEJ poprawie przez wiele lat wyników jak jest to w przypadku PLW.
    To czy są wyolbrzymione to się dopiero okaże.
    Może są niedoszacowane ?
    11bit zrobiło właściwie jak dotąd 2 gry i obie są udane.

11bit i PLW to dwie całkowicie odmienne koncepcje
    prowadzenia firmy.
    Obie mają plusy dodatnie i plusy ujemne.

Ja mam w portfelu obie bo nie jestem aż takim ryzykantem
    żeby ryzykować pozostawanie na peronie tu przed premierami
    11 bit.

Jak na razie wyszło mi to na zdrowie bo na 11bit nie wtopiłem tyle co na PLW.

[x]
PLAYWAY -0,21% 243,00 2026-03-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.