Jakaś część mnie nawet by wolała, żeby nie było dywidendy, bo to może oznaczać, że naprawdę dobre wieści (skup, a potem ew. przymusowy wykup) będą szybciej niż później. No chyba że jakieś przejęcie większe, bo innego wytłumaczenia dla niewypłacania dywidendy przy stabilnym dochodowym biznesie, jaki ma Lentex, nie widzę.
Nie dawać żadnej dywidędy darmozjadom ! Drobnica powinna tylko siedziec i cieszyć się, że mocno nie spada ! Przymusowy wykup jest nieunikniony , więc nie warto karmić chciwych i pazernych naiwniaków
By przymusowy wykup był nieunikniony, to najpierw warunki skupu musiałby zostać zaakceptowane przez OFE NN (bez skupu od NN wykup nie będzie możliwy). A to zasadniczo powinno gwarantować, że te warunki skupu będą w miarę korzystne (na pewno na poziomie nie mniejszym niż 12,50 PLN).
A tak realnie, nie życzeniowo to po co kupować - umarzać po 12.5 zł jak można wycisnąć po 5 lub 6 lub7 zł. Za umorzone w styczniu udziały S i M i paru innych kupili (przejęli kontrole) Gamrat. Czyli zjedli ciastko i mają ciastko. Chociaż stara dentystyczna maksyma głosi ze zęby wypadają łamię się nie przy gryzieniu kości lecz ciastek z kremem. Ciekawe ile potrwa odbezpieczenie grantu przed wrzuceniem go do tego szamba.
OFE NN stabilnie zyskownej spółki nie odda za bezcen, więc nie da rady przejąć w ten sposób (abstrahując od intencji, bo ja np. wcale nie mam pewności, czy Pan KM ma niecne zamiary).
§ 1 Zwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy postanawia, iż zysk netto Spółki za rok obrotowy 2021 w kwocie 36.845.526,02 zł (trzydzieści sześć milionów osiemset czterdzieści pięć tysięcy pięćset dwadzieścia sześć złotych i dwa grosze) zostaje w całości przeznaczony na kapitał zapasowy
Armia bedzie dofinansowana do 100 miliardów rocznie,bedzie zwiekszana do 300 tys. zołnierzy. Sprzet trzeba zamaskowac,Lubawa ma produkty do pojazdów wojskowych. Zołnierzy trzeba doposarzyc,kupic kamizelk,odziez ochronną,ikaski hełmy,tarcze,namioty na poligony itp. To wszystko ma Lubawa.