Dnia 2022-05-23 o godz. 17:16 ~m44 napisał(a): > Aby otrzymać dywidendę trzeba jutro kupić, W środę będzie odcięcie 5 zł czyli kurs w granicach 42 zł i można uśrednić . Pozdrawiam akcjonariuszy
Uśrednianie NIE JEST POLECANE W ŻADNYM TEORETYCZNYM OPRACOWANIU O GIEŁDACH!!!
Dlatego teorie nie mają nic wspólnego z praktyką . Dla teoretyków zawsze mam jedno zdanie ,, Proszę teoretycznie ugotować obiad i go zjeść . Smacznego ". A tak na serio jeżeli mam średnią powyżej 46 to normalne że chcę usrednić aby następne dywidendy miały lepszy zwrot procentowy
Uśredniaj.Powodzenia.Jestem na GPW od 5ciu pierwszych spółek.Cały czas.średnianie NIGDY NIE BYŁO DOBRYM POMYSŁEM(Chyba że w trendzie wzrostowym. Spółke po odcięciu sie po prostu sprzedaje.Odczekuje na spadki i odkupuje!
Sprzedadzą Ci co kupili niżej np po 39 czyli jak sprzedadzą po 42 to mają 8 zł na akcji .Eurotel miałem kiedyś po 14 zł niestety brakło cierpliwości i sprzedałem po 18 czy 19 zł ,później odkupiłem i znowu sprzedałem .Spółka rewelacyjna .Pozdrawiam życzę sukcesów inwestycyjnych
Uśrednianie ma ekonomiczny sens tylko w jednym przypadku. Mianowicie przy optymalizacji podatku dochodowego, zamieniając droższe papiery na tańsze realizując część straty w roku podatkowym. Reszta przypadków to już psychologia, na niej się nie znam więc cicho-sza. Pozdrawiam.