• ciekawy wpis znalazłem, sama prawda Autor: ~AndyWolfNo1 [87.249.132.*]
    http://nowyporzadekinwestowania.pl/upload/avatar/middle/102.png
    kaymaq
    2021-09-28   #31

Jak na razie jest sporo niewiadomych. To, że został podpisany term sheet w niczym nie pomógł akcjonariuszom, którzy kupili akcję po znacznie wyższym kursie, którym jakiś czas temu mamił w wywiadzie grubas giełdowy JC. Oprócz wąskiego grona to zwykły leszcz nie wie, o ile się zwiększy liczba dotychczas istniejących akcji. Jak na razie to podbili solidnie kurs, po czym równomiernie rozsypywali zanętę (akcje) w ławicę leszczy, która ochoczo łapała każdą ilość. Niestety JC nie ma skrupułów, trzepie kasę gdzie się da i nie będzie miał wyrzutów sumienia jeśli stracisz na jego akcjach. 
    Nie mówię, że tu może nie być pozytywnej niespodzianki, bo to w sumie pierwsza spółka która w pewnym sensie będzie się opierała na zachowaniu influencerskiej grupy. Jednakże kij ma dwa końce i rynek będzie dyskontował ich sukcesy jak i pojedyncze wpadki, a tym bardziej grubsze porażki.
    Jeśli Ekipa się nie zbyt szybko nie znudzi, nie podwinie się noga albo co gorsza jednocześnie obie, a w tym wieku o to bardzo łatwo, to ma szansę na dobre wyniki. 
    Trzeba być jednak ostrożnym i wiedzieć kiedy należy złapać nawet wróbla w garść niż...

http://nowyporzadekinwestowania.pl/t/244-4#Post4011 
  • Re: ciekawy wpis znalazłem, sama prawda Autor: ~Gekon [173.205.82.*]
    Dnia 2022-05-23 o godz. 10:03 ~AndyWolfNo1 napisał(a):
    >http://nowyporzadekinwestowania.pl/upload/avatar/middle/102.png
    >kaymaq
    > 2021-09-28   #31
    >
    > Jak na razie jest sporo niewiadomych. To, że został podpisany term sheet w niczym nie pomógł akcjonariuszom, którzy kupili akcję po znacznie wyższym kursie, którym jakiś czas temu mamił w wywiadzie grubas giełdowy JC. Oprócz wąskiego grona to zwykły leszcz nie wie, o ile się zwiększy liczba dotychczas istniejących akcji. Jak na razie to podbili solidnie kurs, po czym równomiernie rozsypywali zanętę (akcje) w ławicę leszczy, która ochoczo łapała każdą ilość. Niestety JC nie ma skrupułów, trzepie kasę gdzie się da i nie będzie miał wyrzutów sumienia jeśli stracisz na jego akcjach. 
    > Nie mówię, że tu może nie być pozytywnej niespodzianki, bo to w sumie pierwsza spółka która w pewnym sensie będzie się opierała na zachowaniu influencerskiej grupy. Jednakże kij ma dwa końce i rynek będzie dyskontował ich sukcesy jak i pojedyncze wpadki, a tym bardziej grubsze porażki.
    > Jeśli Ekipa się nie zbyt szybko nie znudzi, nie podwinie się noga albo co gorsza jednocześnie obie, a w tym wieku o to bardzo łatwo, to ma szansę na dobre wyniki. 
    > Trzeba być jednak ostrożnym i wiedzieć kiedy należy złapać nawet wróbla w garść niż...
    >
    >http://nowyporzadekinwestowania.pl/t/244-4#Post4011

Zgadzam sie z tym w 100 procentach
  • Re: ciekawy wpis znalazłem, sama prawda Autor: ~13bor [146.70.103.*]
    o tym co ten nikt wam nie powie bo każdy musi myśleć że to dobra inwestycja która ich ozłoci

podobnie było z GetBackiem, banda ograniczonych umysłowo cepów myślała że podmiot wchodzi na rynek by rozdać 300 mln zł zysku naiwnym januszom z ulicy

Ekipa jako dobra grupa nie potrzebuje rynku finansowego, jeżeli myśli o rynkufinansowym to znaczy że na horyzoncie widać czarne chmury, więc warto pomyśleć o rozdaniu udziałów naiwnym.

Pomyśl 30 razy zanim utopisz, bo będzie płacz i rwanie kłaków.
  • Re: ciekawy wpis znalazłem, sama prawda Autor: ~WykrywaczSyfu [146.70.99.*]
    dokładnie dystrybucja padającego interesu
  • Re: ciekawy wpis znalazłem, sama prawda Autor: ~leszczupak [94.254.144.*]
    zgadzam się, ewidentnie widać to po najważniejszych parametrach spółki - finansach. Padaka i tyle, uciekać z papieru i tylko pisać o nim na forum - bo to jest wartość.
  • Re: ciekawy wpis znalazłem, sama prawda Autor: ~Gość [77.255.61.*]
    To uczucie gdy spóźniłeś się z zakupem akcji po 6zł więc obsmarowujesz spółkę na forach żeby cena akcji choć trochę spadła.
    Taktyka ulicy.
  • Re: ciekawy wpis znalazłem, sama prawda Autor: ~sss [104.223.103.*]
    Dnia 2022-05-23 o godz. 15:03 ~Gość napisał(a):
    > To uczucie gdy spóźniłeś się z zakupem akcji po 6zł więc obsmarowujesz spółkę na forach żeby cena akcji choć trochę spadła.
    > Taktyka ulicy.

jesteś ubranym pustakiem
  • Re: ciekawy wpis znalazłem, sama prawda Autor: ~Fresh [46.204.44.*]
    Są setki spółek na GPW a wy ciagle piszecie na tej ci w życiu jej akcji nie kupicie a do tego bardzo się martwicie o naszą kasę że utopiona w taką złą inwestycje - dziwne ! Nie macie innych problemów tylko żyjecie cudzymi inwestycjami jakbyście mieli w tym interes !
  • Re: ciekawy wpis znalazłem, sama prawda Autor: ~Prorok [88.156.134.*]
    Nie denerwuj się może odrobisz straty które pewnie pataja w granicy 12 zł hahah
  • Re: ciekawy wpis znalazłem, sama prawda Autor: ~fresh [178.213.94.*]
    zmartwię Cię jestem 27% w tym roku na plusie i robiąc kółeczka mam nadzieję na większy zysk ...
    Okej niech będzie że Ci wierzę w takim razie gratuluję i współczuję tym co wiszą gdzieś nawet w okolicach 10 zł nie mówiąc o 15 ja tam czekam na swoje 6.20 :-)
  • Re: ciekawy wpis znalazłem, sama prawda Autor: ~Gość [185.124.187.*]
    A ten dalej swoje za 5 nie kupował a teraz czeka na 6.20 hahahaha
    Wolałem ładować w saule technologies niż w ekipę tam już zapakowany teraz poczekam aż się wykruszycie
  • Re: ciekawy wpis znalazłem, sama prawda Autor: ~funt [83.2.50.*]
    To z Saule kiedy wychodzisz? 7 z hakiem starczy?
    Z saule wyjdę za 2 3 lata dopiero:-)
[x]
EKIPA -1,30% 1,52 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.