Też na to liczę. O nowej pandemii już od dawna tu pisałem, to była kwestia czasu, bo każdy ogarnięty wie, o co w tym wszystkim chodzi :-). No może oprócz zaszprycowanego scetta. Swoją drogą, ciekawe, jaki ma adres MAC? :-D
Opracowany w porozumieniu z ekspertami technicznymi i politycznymi, fikcyjny scenariusz ćwiczeńprzedstawiał śmiertelną, globalną pandemię z udziałem niezwykłego szczepu wirusa ospy małpiej, który po raz pierwszy pojawił się w fikcyjnym kraju Brinia i rozprzestrzenił się na całym świecie w ciągu 18 miesięcy. Ostatecznie scenariusz ćwiczeń ujawnił, że początkowa epidemia została spowodowana atakiem terrorystycznym z użyciem patogenu zaprojektowanego w laboratorium z nieodpowiednimi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa biologicznego i bezpieczeństwa biologicznego oraz słabym nadzorem. Pod koniec ćwiczeń fikcyjna pandemia spowodowała ponad trzy miliardy przypadków i 270 milionów ofiar śmiertelnych na całym świecie.
Rusza nabór do dobrowolnej zasadniczej służby wojskowej. MON chce zbudować 300-tysięczną armię. Ministerstwo Obrony Narodowej od soboty rozpoczęło nabór ochotników do dobrowolnej zasadniczej służby wojskowej; tylko w tym roku na kandydatów czeka 15 tys. miejsc w jednostkach wojskowych - zadeklarował szef MON Mariusz Błaszczak.
Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków zatwierdziła dziś TPOXX (tecovirimat), pierwszy lek ze wskazaniem do leczenia ospy. Chociaż Światowa Organizacja Zdrowia ogłosiła ospę, zaraźliwą i czasami śmiertelną chorobę zakaźną, wyeliminowaną w 1980 r., Od dawna istniały obawy, że ospa może być stosowana jako broń biologiczna.
Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) pracuje nad tzw. Globalnym Traktatem Pandemicznym. Jednym z jego głównych założeń jest przejęcie przez WHO części kompetencji państw, by globalnie regulować kwestie związane z polityką zdrowotną. Już 22 maja w Genewie rozpocznie się narada 194 państw nad tym dokumentem. Prawnicy ostrzegają. Deklarowanym celem traktatu antypandemicznego jest poprawa globalnej ochrony zdrowia. W rzeczywistości, dokument przewiduje ograniczenie suwerenności państw na rzecz Światowej Organizacji Zdrowia
Fajnie, że jesteś ogarnięty w temacie, ja z kolei mam starszego fona, którym mogę skanować naznaczonych. Nie uwierzyłbym , gdybym nie sprawdził. To chodzące mikronadajniki 5G. Jest facet w Phoenix, z którym złapałem kontakt, zrobił fajne urządzenie do usuwania tego.. Chyba spróbuję pogadać z kimś ogarniętym, żeby zrobić takie coś.
Tak czy inaczej, środki ochrony osobistej trzeba będzie zamawiać, choćby pod pozorem utrzymania tego wszystkiego w świadomości ludzi, wszak dobrze zabezpieczony medyk wzbudza respekt i podnosi rangę istniejącej sytuacji.
Dnia 2022-05-23 o godz. 12:19 driller44 napisał(a): > po co straszycie jakąś nową pandemią, covid to też sciema, a co do małpiej ospy to jest niegroźna, chyba ze lubisz rowy lizać :)
Covid to nie do końca ściema, trochę groźniejsze przeziębienie (ja nawet kataru nie miałem). Za to szpritzen to ściema. A ta małpia ospa przypomina bardzo jeden ze skutków ubocznych przyjęcia eliksiru. W każdym razie trzeba mieć kostiumy do tej szopki, a materiał do ich szycia jest na wyciągnięcie ręki.
Dnia 2022-05-23 o godz. 12:19 driller44 napisał(a): > po co straszycie jakąś nową pandemią, covid to też sciema, a co do małpiej ospy to jest niegroźna, chyba ze lubisz rowy lizać :)
nie zabieraj wcpunk - owi (i temu drugiemu ?) przyjemności i ... nowej zabawki tj. j.w. tej małpiej grypy, ....... Jechał tu na COVID ( 5 czy 6 falach) przez ostatnie 2 lata , później była "zabawa" w dostawy dla armii i inne "zaklęcia" i jak widać bez skutku ,... a miały być na tym jak zwykle MILIONY jak nie MILIARDY