• TO JAK PBG SPRZEDA PAKIET RFK TO UPUPUP Autor: ~Mustafi [5.184.202.*]
    To jak pbg sprzeda pakiet akcji Rafako o którym mowa na espi Rafako oraz w naszych info. Chyba za jakieś 28 mln no to musiałby podskoczyć automatycznie kuś o 3 gr up. Dlatego że wtedy spółka bogaci się o 28 mln które dzielone przez 818 mln akcji daje 3 gr na akcje? Plus do tego dojdzie popyt ulicy i w kilka sesji powinniśmy witać 10 gr ... Co wy na to? Później został by jeszcze do sprzedania hotel Hilton? Ciekawe za ile kasy? Ciekawe kiedy info w sprawie nowego układu oraz kiedy info w sprawie odszkodowań za drogi? ????? Robi się ciekawie. Może w końcu to ruszy na 20 gr byłoby miło.
  • Re: TO JAK PBG SPRZEDA PAKIET RFK TO UPUPUP Autor: ~patol [46.204.45.*]
    ka to widzę raczej w drugą stronę...
  • Re: TO JAK PBG SPRZEDA PAKIET RFK TO UPUPUP Autor: ~Gość [37.8.230.*]
    ja sie zapytam kto ma resztę tych akcji z 818 mln ?
  • Re: TO JAK PBG SPRZEDA PAKIET RFK TO UPUPUP Autor: ~eddek [46.186.100.*]
    >>ja sie zapytam kto ma resztę tych akcji z 818 mln<<
    jak to kto? to ma po prostu ulica, ten pakiet wart jest ok 15ml to żadne cuda. Niejedna średnia spółka ma obrót większy na jednej sesji
  • Re: TO JAK PBG SPRZEDA PAKIET RFK TO UPUPUP Autor: ~Mustafa [5.184.196.*]
    Mylisz się. To około 300 mln akcyjek i mają je słupy a nie ulica . Pytanie jest za ile je sprzedadzą ulicy jak zrobią podbitke ... Ale mam wrażenie że jak polska dostanie kasę z uni na rozwój to spółka wznowi działalność ...tak czuję. A wtedy 5 zł za papier jak nic. Alleluja
    dlatego ja swój pakiecik trzymam...
    Zastanawiam się czy ty Mustafa wierzysz w te brednie, które wypisujesz?
    Jaka kasa z Unii dla PBG?
    Piszesz o jakiś mitycznych słupach skupujących w tajemnicy akcje. Rozsądny człowiek zadał by sobie pytanie po co?
    Co na tym zyskuje, spółki prawie już nie ma, bez sprzętu, majątku stałego, pracowników!!, własnego zarządu z ogromnymi długami niemożliwymi do uregulowania, z szafą pełną roszczeń i pism procesowych podwykonawców, kontrahentów, US, ZUS względem PBG i wiele innego bagna. Tu nie ma żadnej wartości dodanej, nawet spekulacyjnie nie ma pod co grać.
    Cokolwiek usłyszysz pozytywnego w gospodarce to na siłę wiążesz z PBG, ciekawe czy cynicznie czy jesteś tak infantylny i naprawdę tak to sobie składasz.
    Po transakcji oddania Rafako spółka znika, to kwestia tygodni. Niestety taka jest prawda
  • Re: TO JAK PBG SPRZEDA PAKIET RFK TO UPUPUP Autor: ~Noniewiemniewiem [46.187.235.*]
    Edek po co tu siedzisz,masz coś z głową???
    Jestem zatroskany takimi przypadkami.
    Nie hejtuję, ale może trzeba odpowiedzieć na perfidną manipulację jak: pieniądze z Unii dla PBG, PBG odbuduje Ukrainę, czy bajdurzenie o wielkim skrytym majątku PBG, itp.
    Każdy niech po swojemu wyciąga wnioski
  • Re: TO JAK PBG SPRZEDA PAKIET RFK TO UPUPUP Autor: ~Mustafi [5.184.233.*]
    Eddek ta spółka znika już 12 lat. Ta spółka czeka aż zmieni się obecna władza która zmienia się już w 2023 jakbyś nie wiedział. W końcu kasa popłynie z uni i samorządy i inne twory napelnia swoje koryta. Będą dawać kredyty będą tworzyć się firmy krzaki itp gdzieś trzeba będzie wyprać te miliardy hehe kumasz? Potrzebne będą takie spółki jak pbg. A zatrudnić ludzi to jest miesiąc czasu. Spółka jest notowana na giełdzie wystarczy zawrzeć nowy układ i obiecać spłacać regularnie dług. Co jest lepsze stracić wszystko i nie mieć nic czy mieć obiecany do spłacenia dług? A decyzję o wygaszeniu można zmienić w sekundę. Wystarczy jedno info? Spółka ma renomę .dużo przez lata wybudowała . Do tego są jeszcze w sądach sprawy w toku o odszkodowania dla spółki. Jest jeszcze temat hotelu Hilton. Poczytaj. Spokojnie. Warto posiadać mały pakiecik przeznaczony w razie końca do utylizacji. A jak ruszy to może z tego będzie fajna kasa? Pamiętam dzień dodruku 700 mln papiera rozeszło się w dwie sesje więc ulica tego nie kupiła. Ktoś cierpliwie czeka z tym na odpowiedni moment. Ale nikt cię nie zmusza do bycia tu z nami. Nikt ci nie każe tego szajsu kupować. Decyduj sam. Pozdrawiam.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.124.107.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: TO JAK PBG SPRZEDA PAKIET RFK TO UPUPUP Autor: ~RR [88.156.211.*]
    Dnia 2022-05-20 o godz. 22:33 ~Mustafi napisał(a):
    > To jak pbg sprzeda pakiet akcji Rafako o którym mowa na espi Rafako oraz w naszych info. Chyba za jakieś 28 mln no to musiałby podskoczyć automatycznie kuś o 3 gr up. Dlatego że wtedy spółka bogaci się o 28 mln które dzielone przez 818 mln akcji daje 3 gr na akcje?

Nie.

Cała kasa pójdzie dla wierzycieli (banków). Akcjonariusze nic nie dostaną, a po spłacie długów (tyle ile się uda) spółka zostanie zlikwidowana.

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/pbg-gielda-kapitalizacja-wartosc-rynkowa,73,0,2276937.html
  • Re: TO JAK PBG SPRZEDA PAKIET RFK TO UPUPUP Autor: ~Mustafa [5.184.233.*]
    Proponuję przeczytać uważnie. Jest tam napisane że pakiet Rafako jest pod zastaw. Więc nie będzie prosto go sprzedać??? Hihi na układy nie ma rady ... Odszkodowanie? Też tam jest napisane ile. Poczekamy zobaczymy. Niedługo się dowiemy czy pakiet Rafako się sprzeda czy znowu coś się wydarzy.
    Mustafa, mając akcje spółki przydałoby się wiedzieć coś na jej temat

https://www.pekao.com.pl/korporacje/agent-zabezpieczenia-obligacji.html
    Podsumowując wierzyciele wyrazili zgodę na zbycie akcji Rafako
    Podziwiam cię za wyobraźnię
    Naprawdę sądzisz, że ma tu coś do znaczenia zmiana władzy, a nie rachunek ekonomiczny??
    Poczekamy zobaczymy. Mam pakiet przeznaczony na straty. Tak więc zero stresu. Albo coś zarobię albo stracę wszystko co już włóczyłem w koszta i zapomniałem. Luzik. Ja tam dużej podbitki nie chce wystarczy mi do 5 zł buhahahaha
    edek, ale ty tak bezinteresownie ostrzegasz? rozumiem że bez akcji, to po co tu jesteś? wyjaśnisz? bo zaiste trudno zrozumieć że nie szkoda ci czasu
[x]
PBG 5,88% 0,02 2024-09-25 12:19:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.