w odniesieniu do otoczenia rynkowego spółeczka zaczyna być jednym z najlepszych walorów value na przetrzymanie ciężkich czasów. Dywidenda - owszem - mogłaby być wieksza i rosnąć wraz z przychodami, ale będąc tutaj już tyle czasu nie mam co narzekać.
Dnia 2022-05-20 o godz. 11:06 ~Janek napisał(a): > Właściwie dlaczego ta dywidenda jest taka mała?
patrząc na inne spółki z mojego portfela dywidendowego, to ja się w sumie cieszę, że w ogóle jest. Wiele spółek ( np RELPOL ) cały swój kapitał przeznacza na zapas, choć od lat dywidendę płaciła. W kwestii Izostal mnie przekonuje to, że ona jest mimo otoczenia giełdowego co roku. A dlaczego jest taka mała? To moim zdnaniem wynika z kwestii przygotowania spółki na nadchodzące ciężkie czasy, bo część kapitału też przeznaczyli na zapas.
Kolejny dobry komunikat być może że kiedyś kurs przekroczy 4 czy nawet 5 zł wtedy możliwy bedzie wzrost dywidendy . Spółka na zasadzie kupić zapomnieć i pobierać dywidendę . Pozdrawiam akcjonariuszy
Gaz-System podaje, że prace budowlane mające na celu połączenie systemów przesyłowych Polski i Słowacji są zakończone. Gazociąg jest obecnie nagazowany i prowadzone są testy funkcjonalności. Gazociąg Polska-Słowacja dający nawet 6 mld m sześc. przepustowości jest coraz bliżej.