• Na chłodno o rekomendacji Autor: ~mike_bt [195.29.188.*]
    W rekomendacji moi drodzy istotne jest wszystko tylko nie sama wartość rekomendacji. Dzięki efektowi skali, jak przewidywałem zysk netto wyniesie ponad 20% a EBIT 25% co da prawie 19 milionów zysku netto w Q1. Czyli plus minus cosinus dwa razy tyle co w roku 2021. W 1 kwartał. Fakt wyjątkowy, fakt być może nie do powtórzenia ale jednak. Obniżona rekomendacja o 20% zbiega się z zaproponowanym skupem akcji własnych. Można się tu doszukiwać koincydencji. Swoje zdanie na ten temat mam, pozwolę sobie jedynie na wstrzemięźliwy komentarz iż oba te zdarzenia powinny skutkować konsolidacja kursu w okolicy 30 PLN spadkiem zmienności i spadkiem obrotów. Życie lubi zaskakiwać zatem może i mnie zaskoczy.

Ostatnim słowem - wg mnie rekomendacja jest zaniżona lecz w świetle obiektywnych wydarzeń rynkowo-polityczno-covidowych nie jest zaniżona haniebnie.
  • Re: Na chłodno o rekomendacji Autor: ~X4 [62.122.114.*]
    Także widzę ty nieprzypadkową koincydencję.. chociaż mierzi mnie jak widzę jak można sobie ustawiać infa i grać reko..
  • Re: Na chłodno o rekomendacji Autor: ~Miki [94.254.229.*]
    Zbieżność info ze zmiana reko faktycznie dziwna :) Dziwna przeciwwaga dla info :) Tylko dlaczego bardziej na rękę firmie a nie "dziwnemu zachowaniu kursu jaki tu jest od długiego czasu" :) ,jeśli już jesteś takim specjalista od "spiskowych teori"
  • Re: Na chłodno o rekomendacji Autor: ~mike_bt [5.173.9.*]
    Tu oczywiście ciężko jednoznacznie wyrokować. Ja jestem zwolennikiem wykupu akcji własnych przez BMX do 30 a nawet do ceny rekomendacji aby odciąć spekulacje i sztuczne zaniżanie kursu.
    Tak zagłosuję też na WZ.

Wydawać by się mogło, że niski kurs jest na rękę inwestorom długoterminowym. Zapewne ktoś musiał ocenić ryzyko utraty kontroli lub pełnej kontroli nad Spółką przy zbyt niskim kursie na zbyt duże. Przy tej strukturze właścicielskiej istnieje takie ryzyko. Jednocześnie w interesie spółki a także moim jest kupienie tych akcji jak najwięcej i jak najtaniej. Dlatego składa mi się to na śmierć obrotów. Zobaczymy.
  • Re: Na chłodno o rekomendacji Autor: ~konrad [31.0.88.*]
    Kochani, mike_bt, MIkii, wytłumaczcie mi, bo nie rozumiem, na czym konkretnie ta machinacja zarządu razem z BOSiem miałaby polegać i kto na tym miałby zarobić. Krok po kroku, jasno, poproszę wytłumaczcie.

Bo dla mnie wygląda, że zarząd zaproponował wykup, a poniewaz zbliża się raport, to BOŚ opublikował swoją (dyletancką) rekomendację.

Oświećcie mnie.
  • Re: Na chłodno o rekomendacji Autor: ~mike_bt [195.29.188.*]
    Cóż, zaproponowanie wykupu przez Zarząd do 30 PLN było informacją pozytywną i prowzrostową. Z kolei rekomendacja obniżona o 20% do 35 PLN jest informacja negatywną. Obie łącznie są czymś a'la kamieniem węgielnym pod założenie organizacji SMIERSZ na BMX, jedynie słowo 'szpiegom' by trzeba zastąpić słowem 'spekulantom'. A że wielokrotnie było już pisane i stanowi to wiedzę niemalże powszechną, że ogrom obrotu na BMX był spekulacyjny i pytanie czy nawet legalny to łącznie oba wydarzenia go wycinają. Co zresztą nawet widać już na dzisiejszej sesji.
  • Re: Na chłodno o rekomendacji Autor: ~ŚwiętyMikołaj [94.254.176.*]
    Reko Boś nie jest tutaj przypadkowe, nawet jeśli funta kłaków warte. Papier jest zbierany inteligentnie. Sam bym wziął 5 kg ale wtedy kursik ruszy, a ja jak wszyscy chcę odkupić najtaniej, więc ryzykuję że będę kwiczał na peronie albo wsiądę na kolejnej stacji w drodze do WZ.
  • Re: Na chłodno o rekomendacji Autor: ~Bingo [46.204.36.*]
    Naganiaczu przecież pisałeś już dwa lata temu że będziemy zebrać o akcje po 50 zł to teraz są dla ciebie za drogie?
  • Re: Na chłodno o rekomendacji Autor: ~Piotr [37.47.187.*]
    Czyli Rozsądny przyznałeś się oficjalnie do kolarzowania?
[x]
BIOMAXIMA 0,73% 11,00 2026-05-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.