• to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~fwevfdswx [37.30.22.*]
    lumpex z kapitalizacją ponad 350MLN śmiech na sali,alegro z 98 na 21 poleciało to ten śmieć z 40 na 4 PLN poleci
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~Krak [91.236.4.*]
    W tej spółce nie ma nic oprócz szmat, więc ile to może być warte?
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~bmch [194.105.132.*]
    Możesz rozwinąć co rozumiesz pod pojęciem szmat?
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~Krak [91.236.4.*]
    Towar, którym handlują.
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~TMS [77.65.24.*]
    LPP też szmatami handluje... :)
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~helpi [5.173.97.*]
    uważasz się za Guru ? ALE miało IPO 34-37, ANR 25. Od tego mierzymy. I NIC nie wiesz, choć tak ci się wydaje.
    DNO właśnie jest szlifowane. Nie będę nikomu tłumaczył, ale 161.8% zniesienia największej korekty, na to wskazuje.

Jeśli tak ma być jak piszesz, to WSZYSCY którzy kupują akcje to FRAJERZY.
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~Pastuch [31.179.123.*]
    AT, różnie z tym bywa, zwłaszcza wśród spółek z niezbyt długą historią.
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~Gość [149.156.189.*]
    Rozumiem frustrację i przykro mi, że nie układa Ci się na giełdzie ale to nie zabawa dla każdego.
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~helpi [5.173.97.*]
    ... i jeszcze jedno. Jeśli takie typy jak ten od założonego wątku, tj. typu ... 123456 ... itd. uaktywniają się,
    tzn. że mamy do czynienia z naganiaczami. I o to chodzi. Aby w Was wzbudzić lęk, i abyście sprzedali ze stratą.
    Siedzieć na 4 literach. Tak Wam doradzam.

Gdzie ten typ był do tej pory? Jakoś wcześniej nie pisał i nie ostrzegał ...
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~fdfdfd [124.150.139.*]
    bredzisz typie, za takie rady mozesz miec prokuratora na karku. kim ty jestes? masz licencje maklerska? jakim prawem udzielasz porad finansowych? na mercatorze jesienia 2020 to samo radzili "rece pod tylek i wylaczyc notoewania na rok" kto takich posluchal przegral zycie...niech kazdy sam decyduje czy kupuje czy sprzedaje, doradcy od siedmiu bolesci wiszacy na hakach desperaci
    "bredzisz typie, za takie rady mozesz miec prokuratora na karku. kim ty jestes? masz licencje maklerska? jakim prawem udzielasz porad finansowych? na mercatorze jesienia 2020 to samo radzili "rece pod tylek i wylaczyc notoewania na rok" kto takich posluchal przegral zycie...niech kazdy sam decyduje czy kupuje czy sprzedaje, doradcy od siedmiu bolesci wiszacy na hakach desperaci"

nie strasz, nie strasz, bo się zes...
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~ERYHTGFE [37.30.22.*]
    ale dziś ostrzegam bo widać na przestrzeni kilkunastu MSC co warte są spółki tego typu,pompują te trupy a potem zjazd totalny w dół,tracą w rok 3 krotność wartości minumim,co wy się spodziewacie po zagranicznym kapitale,zrobili sobie tutaj dobry rynek do łowienia frajerów na takie gnioty właśnie jak ten lumpex answer,mają potężną armię troli piszących na każdym poziomie że jest super,że dobierają,kupują,trzymają,siedzą na dupie bo za chwilę odpał 500% w górę i takie tam historie.
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~rehgdfgre [37.30.23.*]
    dobrze trolu że wspomniałeś o Prokuratorze,przypomniała mi się sytuacja gdzie ostrzegałem przed zakupem akcji na spółce z Gamingu tam też mnie tak straszyli a potem w pół roku kurs spadł powiedzmy z 10 na 5 bo już nie pamiętam jak to było ale coś w ten deseń albo jeszcze mocniej poleciało,tutaj bedzię podobnie jest 20 ale wkrótce 10 zobaczycie.
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~Wódz [85.221.142.*]
    a mi to tak nie wygląda. 1) Zagranica pakowała się drożej. 2) Trudno to porównywać do Allegro bo wystarczy wziąć kalkulator i policzyć jak totalnie przewartościowane było Allegro, a jak jest Answear. Tam relacja przychody / potencjalne zyski trącały o paranoje, ale tłum wchodził nic nie licząc bo to Allegro. Musiało się zwalić. Sam wchodziłem na pierwotnym w Allegro, ale tylko po to żeby to na pierwszej sesji opylić, bo wiedziałem, że leszcze to pociągną. 3) Cena 20 zyla, jest już atrakcyjna fundamentalnie. Strata w I kw nie robi na mnie specjalnego wrażenia. Sam tam kupuje i faktycznie sklep działa naprawdę sprawnie. Dzisiaj kupuje - jutro mam w paczkomacie. Duży wybór. Ceny ok (choć oczywiście wiem jaką mają marżę). Gdyby nie to co się dzieje za oceanem to przy tej skali działania mają szansę zbudować niezłą markę, takie drugie Zalando. Przy tej wartości rynkowej firma jest tania.
    Nie rozumiem tych "obrzydzających" ANR wpisów ... poza jednym. Już o tym pisałem.

Fakty

1.) ANR - 16 Maja 2022
    - przywrócenie sprzedaży Answear.com SA w Ukrainie ANSWEAR.COM SPÓŁKA AKCYJNA (PLANSWR00019)
    2.) Raport kwartalny (I kw. 2022) - opublikowany 18.5.2022 -> to raczej przyczyna SPADKU 19.5.2022 ?!
    - strata Netto = -3.345 tys. zł
    - EBITDA = +3.507 tys. zł (to ~2,27x mniej od porównywalnego I kw. 2021)
    3.) Walne 8 czerwca 2022 = Pkt.11. Podjęcie uchwały w sprawie dematerializacji akcji Spółki oraz ubiegania się przez Spółkę o 
    dopuszczenie i wprowadzenie akcji Spółki do obrotu na rynku regulowanym prowadzonym przez 
    Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. 

• Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~wsdgvds [37.30.23.*]
    tak właśnie się dyma na kasę inwestorów w Polsce i innych krajach,piszesz że jesteś spokojny bo zagranica ma dużo akcji,właśnie tak działają,tworzą niby bańkę ochronną że oni tu mają kupe kasy zainwestowane i ty też inwestujesz ale oni mogą sobie na to pozwolić bo u nas coś tam stracą a gdzie indziejh odrobią stratę i tak na przemian,tu wypompują w górę a gdzieś spuszczą na dół,można zarobić na ich kombinacjach,ale trzeba być CZUJNYM
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~piwi1 [77.255.184.*]
    Zastanów sIę.
    Sprawdź sobie FF i obroty na Answerze i pomyśl czy to właściwa spółka dla zagranicy.
    Cierpliwi zarobią bo za 2-3 lat tu będzie 50-60.

• Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~gfhffdgsd [37.30.21.*]
    tak bedzie 50 ale za 10akcji
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~real [46.204.72.*]
    ja sobie dobrałem 110 :) - ja się nie tyle boje tu spekulantów co na nich liczę, bo FF taki że da się w kosmos pompkę zrobić przy odpowiednich wiatrach, w arkuszu na S mało zleceń po prostu popyt też mały ,ale handel ciuchami w sieci rośnie dalej, byle by rentowność była i ale też widzę to dobrze w długim terminie , przy jakiś kosmicznych spadkach myślę że insiderzy by zaczęli zbierać
    ... ja to traktuję jako kolejną naukę.

Jaka lekcja? Nie wchodź wcześniej niż minie min. 1 rok ... od debiutu.
    Było IPO = 25 zł, a mamy 19 zł. Fakt, że Wybuch wojny zawrócił kurs.

Lekcja taka, że IPO od ulicy (czyli nas) to IPO dla instytucjonalnych zniżka -20% (do 25%).
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~rhgfdf [37.30.17.*]
    lumpex leci na 5 zeta,zrozumcie TO
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: bialoczerwony1972 [79.191.18.*]
    Powoli szykuję się do powrotu na pokłada. Chciałbym wejść średnio po około 15zł ale jak będzie to zobaczymy!
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~subiektywny [89.64.36.*]
    Nie lubię komentować na forach ,ale ciężko usiedzieć spokojnie , gdy znowu pojawia się niejaki biało-czerwony. przypomnę ,że w 2021 roku gdy aviva wywalała akcje setkami tysięcy wrzucał jakieś pseudonaukowe wykresy i udowadniał , że trwa ostra akumulacja akcji. zakładaliśmy się wtedy z kumplami czy pracuje w avivie na umowę zlecenie / o dzieło / czy jest zwykłym fiutkiem wprowadzającym ludzi w błąd .potem pojawił się koło 30 pln i wyznał , że w czasie nakręcania innych na kupno pod płaszczykiem pseudofachowca sam sprzedał akcje , ale właśnie dojrzał do tego by rozpocząć ich akumulację . potem z tym samym pierdzieleniem pojawił się w granicach 25 pln jak pamiętam . Teraz opowiada ,że będzie kupował po 15 pln. Czas na morał : niech każdy sam decyduje kiedy kupować / sprzedawać i absolutnie niech nie zwraca uwagi na takie wyjątkowo mendowate i fałszywe kreatury , które zapewne w cywilizowanych kraju byłyby inaczej potraktowane jeśli nie przez pewne organa , to już na pewno przez moderatora forum .
    Dziękuję za uwagę .
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~Mike [95.40.71.*]
    W punkt!
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~fff [5.173.150.*]
    Znam firme od lat i ladnie sie rozwija. Do tego ma swoj marke. Ciuchy tanie i spoko projektant. Ja mam czas. Nie potrzebuje kasy juz czy za rok. Czekam na 80zl
    To czekaj.
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: bialoczerwony1972 [79.191.18.*]
    @subiektywny  
    Pierdzieć to możesz sobie przy rodzinnym śniadanku! Wiesz i rozumiesz na czym polega giełda? Była okazja to sprzedałem co nie znaczy, ze spółka jest bankrutem! https://naforum.zapodaj.net/db9ca4828319.jpg.html Skoro idą podwyżki stóp procentowych tylko taki laik i dyletant jak ty i tobie podobni mogą siedzieć na akcjach! Cykl podwyżek stóp to czas na obligi, a nie na akcje! Ty jednak możesz sobie siedzieć na akcjach ynwestorze z Koziej Wólki Podstawy inwestowania się kłaniają! Tylko gdy ci d#upsko piecze, to nie szukaj winnych wokół siebie tylko stań przed lustrem w prawdzie i powiedz, jestem cienias i leszcz i powinienem chyba inwestować w Monopoly xD Zostaw giełdę mądrzejszym bo cię w końcu wyzerują matołku skoro nie rozumiesz, że akumulacja nie jest gwarantem, że nie będzie spadków kursu w zależności od czynników zewnętrznych ( wojny, cyklu podwyżek stóp, covidu itd itd) :D

P.S Jedni wywalają inni, dobierają https://stooq.pl/q/h/?s=anr ale najlepsze jest to,że taki kmiot myśli, że wpisy na forum bankiera mają wpływ na kurs spółki xD

• Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~helpi [5.173.112.*]
    @bialoczerwony1972,

przestań krzyczeć. Ty jesteś biało-czerwon? Dla mnie jesteś czarno-białym CHAMEM.

Mieniącym się inwestorem, a jesteś zwykłym cwaniakiem.

@subiektywny zamieścił dobry wpis, który podzielam. Był taki moment, który mnie zaskoczył,
    i dotyczy Ciebie. Baju baju, a tu nagle białoczerwona-flaga bez akcji. I nie pisz mi farmazonów
    o obligacjach, na których się traci (w końcu po to jest zapis ustawowy w budżecie o inflacji 103,3%,
    a nie każdy jest Kłamcą krzywoustym ...). Jeśli już, to obligacje USA, ale dolar kosztuje tyle, ile kosztuje,
    a będzie drożej.

Dla mnie to NAUKA, aby trzymać się z daleka od polskiego bazarku, nazywanym GPW ... tutaj jest wyłącznie
    spekulacja. Jest wszędzie. Ale tutaj w takim zakresie ... jak białoczerwona władza ...

@subiektywny,
    przeczytałem parę razy Twój wpis. Krótko i n/t.
    @helpi
    Dobrze, ze ty jesteś niezwykłym cha#mem, a ja tylko zwykłym! Gość mnie wyzywa od kreatur i mend, a ja mam siedzieć cicho? W realu to za takie słowa to jeszcze by wary miał obite, w necie może sobie na to pozwolić! Może tobie jak szczą na łeb to udajesz,że deszcz pada, bo ja nie to raz. Dwa to trzeba być nie lada de#bilem, żeby na podstawie postów kogoś na bankierze podejmować decyzje inwestycyjne :D. Pokazałem wykresy, że jest akumulacja bo tak było, czego q#rwa nie rozumiesz? Tego, że taki wykres AT nie przewiduje wojny na Ukrainie i 10 podwyżek stóp procentowych, że AT to nie wróżby? Teraz giełda zła, biało-czerwony zły tylko ty jesteś dobry :)
    Obligacje złe? To ile masz do przodu na akcjach od stycznia, a ja ci powiem ile mam na obligach!
    Pewnie, że na obligacjach się też trochę traci przy takiej inflacji ale nie tyle co na akcjach czy gotówce. Tylko czy odkupię więcej akcji niż przed rozpoczęciem tego cyklu czy tyle samo czy może mniej? Kumasz bazę?

Mógłbym tu pisać pod innym nickiem i innym IP i głu#polu byś nawet nie wiedział z tym prz#ygłupem subiektywnym, że to ja. Tylko, że ja nie ma nic do ukrycia i dla mnie to są sprawy oczywiste i nie wiem skąd pretensje?. Gdy Glapa mówił w styczniu, że nie będzie inflacji, a wszystko tzn materiały budowlane, mieszkania, auta, żywność szła do góry jak szalona to jaki mógł być odczyt inflacji? gdy ruski onuc napadł na U.krów toć nawet dzieciak wiedział, że to wywoła szok cenowy na paliwach i doda kolejne argumenty za mega inflacją, ale ty tego nie ogarnąłeś! Masz do mnie pretensje, ze ratowałem swój kapitał?

Ty nawet nie rozumiesz po co wlazłem w obligi, a masz pretensję, że rynek zły, że to bazarek, spekulacje. Do książek i zacznij od podstaw wtedy będzie ci łatwiej zrozumieć czym jest rynek, poznasz cykle; akcje, obligacje, gotówka, akcje i nie będziesz kogoś od chamów i cwaniaków wyzywał panie wielki inwestorze!!!
    Następny z bólem d#upy i szuka kozła ofiarnego za swoje nieudane decyzje albo raczej ich brak!!!
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~Mike [95.40.71.*]
    @bialoczerwony1972, "ale najlepsze jest to,że taki kmiot myśli, że wpisy na forum bankiera mają wpływ na kurs spółki xD" . Nie wiem, czy nie napisałeś tego o sobie, biorąc pod uwagę Twoją chęć nabycia akcji Answear i nagłe częste produkowanie się na forum :)
    @Mike
    Proste nie miałem akcji to nie pisałem. taka zasada. Wiesz co to zasady? Mam to piszę. Z czym masz problem miszczu? Następny z bólem d#upy? Po ile cię ubrali?

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.114.109.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~Mike [77.114.109.*]
    @bialoczerwony1972, Gość z zasadami! No tak, nawet nick o tym mówi. Sory ćw#oku, wyrocznio z Omaha. Prawda zabolała:)
    @Mike
    I jak teraz żyć, gdy poznałem prawdę? Tak mocno boli, że się nie pozbieram długo, bardzo długo xD Po ile cię ubrali ynwestorze xD Ile w plecy? Boli mocno ćwoku?

btw. sorry nie sory :D
  • Re: to dopiero początek spadków,dupnie gorzej jak alegro Autor: ~weghgfs [37.30.23.*]
    no i proszę KURS już 20% NIŻEJ od momentu dodania posta ,ale zaraz będą krzyczeć ODPAŁ na 50,kupować,pociąg odjeżdza,solidna spółka,mocny papier,jestem pewny o wzrosty na tej spółce,solidne zyski,nowe umowy, itp. itd. aby wam WCISNĄĆ MAKULATURĘ.
[x]
ANSWEAR 0,35% 28,60 2025-11-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.