Mam akcje, ale piętnuję emisję, bo jeśli spółka ma pieniądze na ogłoszenie wezwania, a po jego fiasku nagle ogłasza emisję, bo jednak potrzebuje pieniędzy to coś tutaj nie gra.
Bolce z BIF zachowali zdrowy rozsądek. Nie udało się mam odgonić od koryta innych to po co mamy do tego koryta dosypywać więcej niż inni?! Niech się wszyscy zrzucają po równo!! Każdy by tak zrobił! Po co innym robić dobrze!?
Dnia 2022-05-21 o godz. 07:22 ~Guaro napisał(a): > Bolce z BIF zachowali zdrowy rozsądek. Nie udało się mam odgonić od koryta innych to po co mamy do tego koryta dosypywać więcej niż inni?! Niech się wszyscy zrzucają po równo!! Każdy by tak zrobił! Po co innym robić dobrze!?
WNIOSKUJE Gauro ŻE TY SOBIE SAM LUBISZ ROBIĆ DOBRZE, A REKA CIĘ JUŻ OD TEGO DOBRZE NIE BOLI? WIDZISZ BO TU JEST POTRZEBA TAK JAK MAWIAŁ ŚP JAN, ŻE NAJWAŻNIEJSZE BY UZYSKAC DUŻY POPYT NA PEP, BEZ SIĘGANIA TYLKO I WYŁĄCZNIE DO WŁASNYCH PIENIĘDZY. NIECH INNI SIĘ NIEZDROWO ŚLINIĄ NA WIDOK TAKIEJ SPÓŁKI, ALE TO MOŻE TYLE W SEKSUALNYM WYDANIU. KTOŚ MUSI ZOBACZYĆ POTENCJAŁ W TEJ SPÓŁCE, A DŁUGOPISY MOŻNA SOBIE WSADZIĆ DO "PIÓRNIKA"? CZAS COŚ POKAZAĆ I POKAZAĆ MOC PEP, TAK MYŚLĘ.
Z czego w ostatnich latach PGE wzrosło z 20 zł na 10 zł a Polenergia spadła z 10 zł na 70 zł. Realista ty się szanuj naprawdę... Nikt cię nie szanuje to sam siebie chociaż szanuj
No to prawda, rzeczywiście potencjał na wzrosty na PGE, ENA, TPE jest bardzo duży i pewnie odpalą w tym roku ale najpierw musi rozstrzygnąć się sprawa z NABE. Ile majątku zostanie wydzielone i przede wszystkim ile długu za tym majątkiem pójdzie to jest najważniejsze.
Okoliczności rynkowe na to są dość dobre bo węgiel drogi, energia droga, energetyka konwencjonalna podstawa systemu i związku zawodowe powinny zaakceptować tę zmianę.
Kibicuję że to w IVQ2022 może 1Q2023 to się wszystko uda. Czyli na giełdzie powinno to ruszyć odpowiednio wcześniej.