To nie moze byc prawda co tu sie dzieje ???
Nie nie nie !!!
Po co kupowaliscie po 6,17 i 6,18 i 6,19 jak mogliscie kupic po 6,16 !!!!
Nie mowiac juz o tych co kupowali po 6,25 i wyzej....
Mialem dobrac wczoraj ale mysle ze cos mi tu smierdzi. Najwyzej bede mial mniej akcji. I teraz juz wiem ze dobrze zrobilem.nie bede dobieral bo po co jak to ciagle leci w dol a wszystko odbilo. Mniej akcji mniej straty . wiecej akcji wiecej straty . wiec po co to kupowac?
Mam taką myśl. W jakim to celu ta spółka prowadzi działalność gospodarczą w Polsce ?Ponad 20 lat bessy ,nie płaci dywidendy ,zebrał w tym czasie ponad 200 mld zł z rynku .Hm.Po jaką lere prowadzi ten bines w Polsce ?
Nie no. Z jednym sie nie zgodze. Mianowicie placi dywidende bo juz 2 razy zgarnalem . w tym roku tez bedzie (fakt ze grosze). natomiast zgodze sie z cala reszta . gnoja kurs od kilku tygodni o kilkadziesiat procent . niech zarzad poda jakis komunikat i powod tego gnojenia !!
To by oznaczało ,że to sprawka animatora a tak chyba nie jest. Mam taką myśl.Rząd powinien odkupić tą spółkę skoro tak jest wyceniana i obecnemu właścicielowi zasadzić w 4 litery. Państwowa francuska firma przejęła narodowego operatora,zwolniła 50 tys. ludzi .Nie wiem jaki pożytek jest z tej firmy
Ja tez nie za bardzo to rozumiem co sie tu wyprawia ale patrzac obiektywnie na cala gpw to tutaj jest brak jakiegokolwiek nadzoru na wielu spolkach (a przeciez jest instytucja ktora powinna sie tym zajmowac). I dlatego inwestowanie zamienilo sie w hazard ,zgadywanie albo szczescie uda sie albo sie nie uda.
I to jest dramat polskiej gieldy.
Pozdrawiam i mimo wszystko zycze zyskow
Nie lubie jak ktos w takich sytuacjach pisze ze to inwestorzy. Jestem przekonany ze w inwestorach to krew sie gotuje ze SPEKULANCI tak manipuluja kursem . Inwestorzy nie maja z tym nic wspolnego . to jest taki oklepany slogan !!!
Inwestorzy kupuja a jakis oszust ich okrada . takie jest moje zdanie.
Nie ma co narzekać na Orange. Cała GPW spada. Po prostu od końca lutego staliśmy się krajem przyfrontowym. Część Funduszy musiała uznać że spółki GPW są zbyt ryzykownym aktywem i wyprzedają akcje. Podaż na Orange jest 2x większa niż przed spadkami. Trzeba to przeczekać a kto ma środki może nawet dokupić. I tyle w temacie. Sie ma!
Ja znam powód tego dramatu. Kupiłem ten papier po 6.26 i dlatego zamiast odbicia było dalsze szorowanie po dnie. Ja już mam taką przypadłość, czego nie kupię zaraz się wali. Dlatego często ostrzegam na forach o swoich inwestycjach. Ale pocieszę was, dzisiaj sprzedałem po 6.06. Łyknąłem stratę. Zatem czuj duch!!! Łapki na klawiaturę, odbicie tuż tuż.