Chłopie, co jeszcze tutaj robisz, tylko marudzisz. Przejdź na Columbusa, którego tak zachwalałeś, że Lyder OZE. Tam masz gigantyczne przychody, co z tego, że kolejny kwartał ogromna strata, zarząd wywala akcje kiedy tylko może, ale przychody są więc to spółka super-). Nie wiem co tu jeszcze robisz. Spotkamy się niedługo na mijance kursów, albo gdy będziemy was przejmowali bo jakbyś nie zauważył to 01C zadłużony nie jest i z kwartału na kwartał gotówki ma coraz więcej. Nie wiem czy wiesz, ale 01C z podstawowych wskaźników ma jedną z lepszych sytuacji finansowych w całej branży OZE a np. taki Columbus ma ją bardzo złą, ale co ja ci będę tłumaczył, sam o tym wiesz, ale jak zapłacą to i musisz od czasu do czasu coś napisać. Pan każe to sługa musi.
joe ma rację, wyniki słabę i kurs dalej będzie spadał , jak pisałem że poleci na pysk przy 8zł a śmialiście się przy 5 to samo . to jeszcze nie czas na wzrosty dla cybka
Przy tych poziomach cenowych to mega promocja. Tutaj metodycznie do przodu, bez epsi pod publiczkę by sterować kursem. Bardzo mi się to podoba. Szorciarze i spekuła może sobie tylko pomarudzić, ta spółka nie dla was
Idziemy na 3,1zł potem powinno odbić , chyba że cały rynek sie spieprzy to bedzie niżej , ale w tym roku chyba 6zł nie przebijemy , zero zainteresowania spółką z new connect
@Kelt Praktycznie cała fotowolt. jest na dołkach. Wyjątek mogą stanowić Photon czy ML System, które są wyceniane wciąż dość wysoko. Sentyment na szerokim dodatkowo nie pomaga, niemniej podtrzymuję, że perspektywy dla rynku fotowolt. koncentrującego się na masowej/hurtowej produkcji energii są dobre i będą poparte założeniami KPO.
Pieniądz będzie, kwestia sięgnąć po niego, z korzyścią dla inwestorów.
@Kelt, na innym wątku Tobie odpisałem m.in. w tym temacie. Też uważam, że 01C nie będzie pierwszym wyborem inwestorów. Aktualnie Energetyka klasyczna jest w trendzie wzrostowym, potem pociągnie to za sobą alternatywne nośniki energii, w ramach tego 01C powinien zyskiwać w kolejnej fazie.
Tylko w mojej ocenie tutaj potencjalnie będą jedne z najwyższych wzrostów patrząc na dotychczasową rentowność biznesu, brak zadłużenia spółki oraz niską wycenę C/WK.
Oczywiście rynek jest nieprzewidywalny, a ja nie jestem nieomylny, bo gdybym był to nie tracił bym czasu na pisanie na forum bankiera, tylko pił drinki nad którymś z oceanów :))