Rudy to rudy - to stan umysłu. O to właśnie tak wygląda wielka rozbudowa GK CIgames. Współczuję ubranym powyżej ceny skupu, pewnie podleci do góry, ale jak będzie 95% w ich ręku to adios amigos.
Tyle trollowania na tym forum, ze emisja, ze CIG sprzeda akcje i kurs utonie. A teraz trolle pisza, ze za tanio. Wszystkie praktycznie spolki poszly duzo w dol przez ostatnie 12 miesiecy jedna nieliczna UL utrzymala wartosc co juz ochronilo kapital a teraz jest mozliwosc wyjscia ze wszystkiego co sie ma na rachunku.
tak kolego Tomek - wezwanie w tej cenie to rzeczywiście "wybawienie" dla inwestorów.a kurs UNL wcale nie poleciał..: Ilu ludzi ma tu średnią 18? Nie wróże im powodzenia przy tej cenie, ale pozyjemy zobaczymu
Zajebista premia dla tych z oferty publicznej po 16, ale jak ktoś kupował trochę wyżej to w plecy. Stąd bez urealnienia o jakieś 15% w górę NIE MA SPRZEDAWANIA
Pytanie tylko komu sprzedaz jak nie do CIG? Bo przez miesiace nie widac zainteresowania tymi akcjami a wczoraj pare sztuk ponizej 16 zl. Premier na horyzoncie rocznym nie ma, to na jakies podstawie ma byc popyt z rynku?
Powiem Ci tak, nie bierz Tego do siebie. Napewno nie oddam w tej cenie. To jest nie uczciwe, to co teraz CIG robi. W granicach 15-18 zł przemielilo się bardzo mało akcji. Większość osób musiałaby wyjść że stratą. Spółka ma dobre perspektywy moim zdaniem.
Niech podbija cenę do uczciwego poziomu.
Tomek - widać po szergu wpisów, że mocno Ci zależy żeby ludzie oddali (nie wnikam w motywację). Zgoda - ostantnio kurs dołuje i popyt/obrtoy sa na mizernym poziomie, zgoda - brak projektów na ten moment trochę psuje perspektywy.
Jest jednak kilka dużych "ALE" które świadomie czy nieświadomie przemilczasz: (i) rynek jest zdołowany, a gaming po szczególnie dużej korekcie i mocno poturbowany co chce ewidentnie wykorzystać CIG, (ii) nie każda ma perspektywę i potrzebę żeby sprzedać "tu i teraz" lecz wilu inwestorów ocenie szanse / wartość spółki w dłuższym horyzoncie (a ty stale pijesz do tego że TERAZ jest słaby popyt i kurs (co z tego jak za pół roku sytuacja może wyglądać zupełnie inaczej?) (iii) CIG wycenia dziś Spółkę na etapie gdy zrobiła kilka fajnych projeketów i wypracowała już jakąś markę i kontakty oraz zarobiła ładne pieniądze praktycznie po wycenie z okresu crowdfundingu (16 PLN) gdy spółka raczkowała i zbierała dopiero kasę na Roki i ES, (iv) z jakichś powodów CIG chce spółke ściągnąć (więc chyba widzi dla niej perspektywy), (v) teraz jestem prawie pewny że wygaszona komunikacja z inwestorami (a wtym zakresie nowych projetów) to nie jest przypadak i nie zdziwię się jak po wykupie (o ile dojdzie do skutku) okaże się nagle że spółka dopnie raz dwa umowy na kilka nowych gier.
Podsumowując - mi się nie spieszy ze sprzedażą - uważam że wycena jest skandlicznie niska, więc poczekam na lepszą oferte albo trudno niech mnie wyciskają jak dadzą radę ;-)
Ja ostatnio przerabiałem zdjęcie pgs software. Nie oddacie, to będą musieli podwyższyć. Gorzej jak ulica ma mniej niż podprogowi którzy się mogą dogadać za plecami. Generalnie nawet kupując za 18 jest szansa że podniosą wezwanie jak in tak zależy. Pozdro i powodzenia
Mają ponad 3/5 więc pewnie moga zrobic co chcą - także rozwodnić małych emisją do takiego stopnia (95%) żeby zrobić squeez out. Raczej nie ma tu niestety na tyle zdeterminowanych osób żeby ew. skarżyć czy blokować takie uchwały jako krzywdzące mniejszościowych...
Wy tu wszyscy chyba czegoś nie zauważacie. Wezwanie jest wezwaniem z art 91. Oznacza to mniej więcej tyle że będzie walne zgromadzenie na którym akcjonariusze zdecydują czy spółka ma wyjść z giełdy , potrzebne jest 90 procent głosów na takim walnym zgromadzeniu żeby uchwała przeszła i żeby wyjść z giełdy i to niezależnie ile akcji skupia w wezwaniu. Wezwanie jest wymogiem formalnym żeby móc głosować taką uchwałę. Nie liczcie ile skupia akcji liczcie czy przegłosują uchwałę.