To nas oświeć, wyjaśnij, czemu spółka, która zaraz będzie wypłacać 10% dywidendy ma lecieć w dół. Oczywiście z innych przyczyn, że ktoś będzie zbijał specjalnie kurs, żeby taniej kupić znakomity walor.
Mns nie ma co się frustrować :) nikt nie nagania tylko stwierdza fakty, najlepszy kwartał w historii z zerowym wpływem na kurs, a na drugi dzień spadki to gdzie wy tu widzicie 158 a o 218 nawet nie wspomnę. A skoro nie chce rosnąć to będzie spadać proste jak budowa cepa
Na CD projekt też tak kiedyś było, 2 razy z rzędu najlepsze wyniki w historii, ale spadało. Dlatego sprzedawałem po 28 chyba jakoś. A potem wiadomo, co było, choć trzeba było dłużej poczekać. Tu już takiej pompy jak było tam to nie będzie, inna branża i skala, inny parkiet. Ale dywidendy i longterm. Ja już myślę o kolejnej za rok, za ten rok, który będzie rekordowy. Po prostu jest tanio. Ale rób jak uważasz
Chyba sobie żarty robicie. Przecież tu działa spółdzielnia, która robi z kursem co chce. Przykładem na to jest wczoraj i dziś. Bo to nie jest zachowanie normalne. Ale widoczne jest od bardzo dawna jak się bawią. Najpierw dołują kurs przez długo, dodtkowo pisząc bzdurne posty które mają zniechęcic innych do spółki, a później robią pomke na wyższe poziomy. W efekcie kurs rośnie, ale dosc powoli. DOłowanie i bzdurne posty mamy za sobą, więc teraz bedzie pompka na kursie. Przy takich wynikach długo spółka nie będzie niezauważona. Prędzej czy później kurs nadrobi to co już dawno powinno być.
najpierw widzicie na wykresie jakieś garnki z uszkami, a teraz widzicie spółdzielnie trzymającą kurs za jaja :D człowieku tu są obroty jak w warzywniaku, tym papierem handlujecie tylko wy między sobą, nawet rekordowy kwartał nie przyciągnął nowego kapitału, nawet miliona obrotu nie wykręcili. kurs teraz będzie coraz niżej przez frustratów zawiedzionych brakiem wzrostu po takich infach, a papier od nich odbieracie tylko wy uśredniając cenę, a nie żadna spółdzielnia.
czym mam się frustrować - jak część akcji kupowałem po 8 zł, później po 14 i 18 ???? Jak widać sentyment do rynku akcji słaby - wiecznie tak nie będzie ...
ja bym się nie chwalił jakbym miał akcje po 8zł i nie sprzedał ich po 200 bo mnie pazerność zaślepiła... zaraz będziesz miał możliwość sprzedać po 100 ale też nie sprzedasz jesteście inwestorami którzy ze spółką biorą ślub i są w nią ślepo zapatrzeni, jak rośnie to nie realizujecie zysku bo przecież będzie drożej, i w drugą stronę przecież nie sprzedam ze stratą bo tu musi odbić, świetlana przyszłość przed nami... śmiech na sali macie dziś na kursie efekt super kwartału
Przy obecnych wynikach tj. 33 zł zysku na akcje i przy tym co się na świecie dzieje oraz możliwości dywidendy rzędu 15 zł co przy kursie 100 zł daje 15%.
Nie pogniewałbym się przytulić po tyle.