Budowa terminalu intermodalnego służącego do przeładunku kontenerów w relacjach droga-kolej, lub kolej-droga, składowania kontenerów oraz czynności usługowych niezbędnych do funkcjonowania kontenerowego transportu intermodalnego. Etap I (ok. 2 ha) – oddanie do użytku 16.01.2020. Etap II Wszystkie przewidziane działania idą zgodnie z planem wg poniższych terminów: • podetap II.1 (ok. 1,3 ha) – oddanie do użytku 30.09.2021, • podetap II.2 (ok. 1,9 ha) – oddanie placu 15.03.2022, oddanie odwodnienia 06.05.2022, zamknięcie pozwolenia na budowę 06.05.2022. Zrealizowanie przetargu na układarki – 31.01.2022 podpisanie umowy na dostawę maszyn. Planowane dostarczenie pierwszej maszyny – Q3 2022, drugiej – Q4 2022.
Badając rachunek przepływów pieniężnych należy zwrócić uwagę, że na koniec I kwartału 2022 Grupa odnotowała dodatnie przepływy pieniężne z działalności operacyjnej i wyniosły one odpowiednio 3,3 mln zł w stosunku do przepływów wielkości -165 tys. zł w tym samym okresie rok wcześniej. Pokazuje to, że Grupa generując nadwyżkę wpływów nad wydatkami osiąga zysk z działalności podstawowej.
Niby ok, ale mam wrażenie że raport bez znaczenia. Brak obrotów. Słabo to wygląda. Animator odpuścił granie na Balticonie. Zarząd też przestał się interesować wizerunkiem spółki na NC. Zeszły rok fajnie można było pograć. Teraz wróciliśmy z kursem do bazy i niestety nic nie zapowiada poprawy. Patrzę na ATCCARGO i tam przynajmniej jakieś obroty. Niemiłe rozczarowanie dla mnie. Na Balticonie zakończy się moja przygoda z NC, a jestem od początku istnienia rynku alternatywnego.
Zastanawiam się gdzie są akcje ??? Patrząc na arkusz zleceń sprzedaży do 30 zł, bardzo niewiele akcji stoi. Nie ma handlu, wpisów na forach też nie ma. ATCCARGO już ruszył, a BALTICON na peronie. Animator też gdzieś uciekł. Ciekawe... Chętnie bym tą spółkę rozbujał tylko nie ma z kim grać.
Wygląda na to, że trzeba było brać Balticon, a nie Yoshi. Na Balticonie dołek na 9 zaliczony, a Yoshi cienko. Być może Balticon będzie niebawem grany … ??