Zapewne po ostatnich lepszych wynikach ktoś postanowił nieco zainwestować. Pytanie, czy już wrzucił co chciał i będie lekkie opadanie czy jescze trochę chce wrzucić i będzie trend poziomy.
Po obserwacjach dzisiejszej sesji i np. tego ile czasu czeakć trzeba było na zakup a ile na sprzedaż od wystawienia zlecenia mam pewne podejrzenia. W skrócie - mocno wątpię, by kurs spadł tak, by się 4 z przodu pojawiła znowu. A 6/7 powinniśmy w tym roku nie raz zobaczyć.
Dobre waidomości to pojęcie , które nalezy brać pod uwagę wraz z historycznymi. Kapitał własny ujemny, ale "ujemność"spada. Niekrtószy na giełdzie nie kupują dnia dzisiejszego ale perspektywy. Te - aczkolwiek niejasne -to wyniki finansowe świadczą o tym, że "może być le0piej" to coeraz baerdziej prwdopodobna teoria. Czyli kurs powinien nie spadać. I ktoś miał kaprys trochę w to wrzucić. Albo ktos miał kaprys zrobić podbitkę. W pierwszym wypadku nalezy kupować - w drugim - robić kółeczko. Oczywiście, jesli ktoś ma w ogóle ochotę miec BAHa. Jak ktos nie chce, to ma okazje wyjść z nieco mniejszą stratą.
Tego infa którego się spodziewamy (wniosek poparty większym obrotem)to można oczekiwać jeszcze w tym tygodniu, czy w następnym? A może ta prognoza już nieaktualna i można wracać do kółek?
Ja nie muszę wracać, jak dają to próbuję, choć nie jest łatwo.. Mały dzienny zakres zmian ostatnio. Może trzeba zacząć próbować grać na 1-2 gr? Ja stoję na 55gr (sprzedane po 60).Oczywiście to wszystko może mieć drugorzędne znaczenie jeśli info i to cenotwórcze będzie na dniach. Może autor tematu się wypowie?
Nie wypowie się. Bo sam nie wie. Może już za chwilę, a może za dłuższą chwilę ;) Wie tylko MK i grono najbliższych współpracowników. Nam pozostaje kierować się własną intuicją i doświadczeniem. Bo polityka informacyjna spółki jaka jest, to już przecież od dawna wiadomo... :/
Czy jesteś pewna. że wróci na 55 gr? Sprzedaż po 60 gr była max dobrym ruchem (lokalnie, bo za pewien czas kurs bedzie wyzszy wg mnie). Czy lepiej zadowolić soię odkupem w okolicach 56,xx czy czekac na wiekszy spadek? Jeśli to zakupy za nowe środki na BAH, to taki poziom 55 moźe być historią.A jeśli to spekulacyjna podbitka, to i 50,xx zobaczymy, Ja osobiście zmiany zachowania dających zlecenia odbieram jako zwiastun jednoznacznie pozytywny acz nie oznacza to rychłego odbicia. Ktoś postanowił za kilka miesiecy (tygodni?) miec więcej akcjii niż teraz i robi tak, by nie było to krzyczące bo prezeznaczył na to spory czas. A czy kółka 5 gr czy 2 gr czy 0.4 gr - czy wcale - to zależy od kalkulacji i temperamentu.