I jazda w dół bez trzymanki na covidowe dołki. Radzę wykorzystać szanse na sprzedaż akcji nie tylko Noctiluki. Chociaż tu patrząc na arkusz kupna będzie z tym bardzo ciężko
Prawie wszystko w punkt. Żebyście nie błądzili. W20 kierunek 1530. Ale uwaga, docelowo będzie niżej. Dużo niżej. Z 1530 będzie większe odbicie. Później i to połamią. Tutaj jutro w arkuszu kupna do 40 będzie z 500-600 akcji. Pisałem żebyście wychodzili póki płacą 45+.
hahaha, chłopie, przeżyłem już niejedną bessę i bardzo lubię spadki bo to świetna okazja na długoterminowe zakupy, a wiekszosci mój portfel jest dywidendowy więc naprawdę, przestań brudzić majty
Dywidendy w bessie są obcinane o kilkadziesiąt procent. Raz że nie ma za bardzo z czego placić, a dwa ze idą na kapitał zapasowy. Jeżeli na początku sądziłem że jesteś w miarę ogarnięty, tak już wiem że jednak się pomyliłem
mam z grubsza gdzies co o mnie myslisz. zanim jednak zaczniesz dalej sie pogrążac to popatrz sobie np na któreś asseco, neuce czy chocby na to co zrobił eurotel po covidowej bessie. potem jeszcze wejdz na seekingaplha i sprawdz jak sie zachowywały w czasie bessy np wba, o albo frt. oczywiscie niektóre spólki się posraly (tak jak ty) np skt ze względu na lockdown ale skoro zarządzają outletami to oni rzeczywiście zostali odcięci od gotówki ale to był świetny moment żeby ich kupować. tak więc gadasz głupoty bo nie masz pojęcia o przeplywach finansowych. nie kazda bessa odcina dopływ gotówki do kazdej spólki. wracaj do odrabiania lekcji. bez odbioru bo naprawdę szkoda mi czasu na takiego ignoranta.
Dlatego piszę że jesteś jednak gamoniem. Ty nawet nie wiesz co to jest bessa. Covid to nie była bessa. Ostatnią besse miałeś końcówka 2007 do 2009. Wszystkie spółki o których piszesz poleciały wtedy po 60, 70 %. I teraz też tak będzie. A Ty dalej bujaj leszcza o zarabianiu w takich sytuacjach
Zero popytu. Jak stało do 44 na kupnie 6k akcji, pisałem korzystajcie i sprzedawajcie póki ktoś to chce w takiej cenie wziąć. Obecne 40 to też żadna okazja. Chyb że na sprzedaż. Tylko że nikt nie chce kupować....
Nieprawda. Kto śledził sesję, ten widział, że sypanie było rano i ktoś odebrał sporo akcji w okolicy 40-41 PLN, potem w drugiej części sesji popyt zdecydowanie się odbudował, pojawiły się duże zlecenia kupna w arkuszu i ktoś zaczął mocno zbierać z prawej strony - do 44 PLN włącznie wszystko było czyszczone. Na dogrywce specjalnie sprzedał pakiet po 41,1 PLN żeby zrobić brzydką świecę w nadziei, że jutro będzie dalej zbierać tanio. Przebieg sesji był bardzo pozytywny, choć zgodzę się że dla osoby która jej nie śledziła, świeca wygląda brzydko. Tak właśnie miała wyglądać :-)