Na każdej pozycji znaczna poprawa kwartał do kwartału 5,9 gotówki zaczęli kontrakt na 12 milionów który jest do zrobienia w tym roku tylko on zapewni wzrost przychodów o jakieś 70 procent do Iraku rekordowego 2021 roku bardzo ładnie już za rogiem jest KPO a jak wiadomo nasz perła umie korzystać z programów unijnych
Aktualnie 6 baniek na koncie czystej kapuchy w.realizacji 12 milionów w tym roku nie liczę mniejszych myślę koło 10 baniek na koniec roku będą mieli aktualna wycena 16 baniek
To jest ewenement na NC zawsze wchodzi gniot drobne z emisji walenie akcjami i umieralnia i dodruki a tu sytuacja finansowa kontrakty naprawdę mile jestem zaskoczony bałem się ,że klasyka może byc rasowane wyniki na debiut i po debiucie rapatam straty w raporcie a tu jest lepiej kwartał do kwartału wszystko jest ok a nawet lepiej
Jest 2x więcej jak zakładałeś wczoraj, zatem w poniedziałek...pakuj po kule ile wlezie. Ja dziś pozbierałem trochę z lewej, bo nie wiedząc czemu, kogoś parzyło chyba na weekend.
Ja mam już sporo raport mnie uspokoił jestem od początku nc i wiem jakie jaja bywały a tu jest kasa nie wyparowała są dofinansowania kontrakty rentowność
Mnie ciekawi niesamowicie fakt, że ktoś wprowadza na giełdę spółkę, która ma górę pieniędzy w kasie. Eco zarobiło w 2020 i 2021 po około 2 mln zł, a obecnie ma około 6 mln w gotówce.
Kto sprzedaje na giełdzie spółkę zostawiając w jej kasie zysk z trzech lat?
Taka okazja zakupowa to jak los na loterii. Mamy spółkę, która ma: - w portfelu zlecenia na 35 mln zł, gdzie przychody za 2020r to 6,5 mln zl, a za 2021r 7,6 mln zł - w kasie spółki zysk za ponad 3 lata czyli ok 6 mln zł - innowacyjne technologie proekologiczne i energooszczędne w dobie trudno dostępnych i drożejących surowców energetycznych. - tylko 8 pracowników etatowych (niskie koszty stałe). Spółka generuje koszty jedynie pod opłacalne zlecenia u podwykonawców.
Każdy dziś żałuje, że nie dokupił, choć to GPW i w poniedziałek może się okazać, że finałem będzie podaż :)
Tylko jedno zlecenie na 12 baniek daje w tym roku wzrost wyników i tak do rekordowego 2021 roku i 70 procent niech będzie podaż przy tej wycenie jest to okazja Kacap się skończy ruszy KPO i będzie grubo
Wiesz każdą firmę tworzą ludzie. Ta Pani prezes wydaje się mocno ogarniać temat :) Miejmy nadzieje, że główni akcjonariusze dbają o stabilność zespołu.
Jak każda inwestycja ta tez ma ryzyko, ale widać też że potencjał jest ogromny, bo o zlecenia my akcjonariusze nie musimy się martwić, bo one są już w portfelu.
Wydaje mi się wręcz, że oni już specjalnie nie biorą nowych zleceń bo te kilka dużych, które mają będą dla nich w przyszłości takimi "listami polecającymi" i trzeba w nich zadbać o każdy detal. Bardzo rozsądne podejście.
Ale faktycznie zauważyłeś ważna rzecz zyski zostawione w Spółce debiut i dopiero ewentualną dywidenda dla akcjonariuszy nie rzadko na NC było tak ,że dywidenda przed debiutem tu jest spółką wzorowa naprawdę szok
Wyniki to jedno a kurs to drugie to jest NC a to nie idzie w parze na GPW jak ktoś będzie chciał mieć kurs 10zl to będzie i odwrotnie na 1zl tak czy tak spółka godna uwagi
Ten raport jest nieprawdopodobny. Nigdy nie widziałem czegoś takiego. Jeśli audytor się podpisze pod tym ,możemy mówić o spółce że t9 diament w portfelu. Pisałem już kiedyś, że zostawiam akcje na rok. Zobaczymy c9 bedzie
Po cenach surowców, a szczególnie energetycznych widać, że Państwa które ich nie mają, aby nadal być konkurencyjne muszą inwestować w energooszczędność oraz energię odnawialną.
Eco wpisuje się w ten trend, gdyż jako jedna z nielicznych w Polsce firm pracuje nad technologiami redukującymi energochłonność budynków oraz priorytetowo traktuje podejście proekologiczne: Naszą misją jest świadczenie profesjonalnych usług w zakresie innowacyjnego budownictwa. Realizujemy projekty w niekonwencjonalny sposób, wyprzedzając aktualnie obowiązujące standardy. Zastosowana innowacyjność wpływa przede wszystkim na ekologię i ochronę środowiska.
Wymagania dotyczące budynków znacznie różnią się od tych, które obowiązywały kilka lat temu – obecnie muszą być inteligentne, ekologiczne oraz wielofunkcyjne.
Spółka idealnie łączy w sobie cechy value oraz growth.
rozumiecie skokowy rozwój perły w całym 2018 roku mieli 1,5 miliona przychodów to jest tyle ile ich zysk ze sprzedaży tylko w IV kwartale 2021 roku w tym roku co najmniej 12 milionów przychodu będzie z jednej umowy perła się rodzi na waszych oczach a wy tego nie dostrzegacie .