Długoterminowo będzie tylko lepiej. Co.raz lepsze gry na horyzoncie, spółki w grupie łapią coraz więcej doświadczenia, co przełoży się na coraz lepsze wyniki i dywidendy w przyszłości
Dywi na poziomie 7.5%. Powinna rosnąć z czasem, chociaż o wynik jednostkowy (z którego idzie dywidenda) za 2022 r. trochę się boję (obawiam się, że back catalog nie pobije premiery CMS21, a zyski z planowanych premier pójdą wpierw na konto spółek zależnych, nie wiem też czy zarobimy coś na jakimś debiucie; z drugiej strony USD stronk).
SC boisz się o wynik jednostkowy w tym roku? Zobaczymy pierwsze dane w wynikach Q1 i porównamy do tych sprzed roku. W q2 zaksięgowane będą pewnie dywidendy za zeszły rok od Frozena (duża), Big Cheese, Ultimate i kilku innych spółek jak np. Rejected Games (za Preppera). Nie wiem czy na giełdzie w tym roku nie pojawi się Code Horizon (pod przed premierą GR2) a wtedy trochę kasy do PLW ze sprzedaży części akcji wpłynie. Być może wejdzie też Games Incubator co także da solidne środki dla PLW. Poza tym będą wpływy z CMS21 przez pełny rok a nie niecałe 5 miesiecy jak rok temu.
Tak, dywi od Frozena będzie na pewno duża (DLCki, Tenants) i będą nowe dywidendy. Z drugiej strony ULG w tym roku mniejsza dywidenda. Nie mówię, że zysk jednostkowy netto będzie mniejszy niż za 2021r., ale raczej nie spodziewam się takiej dynamiki wzrostu jak w poprzednich latach. Będę zadowolony jeśli będzie na nie mniejszym poziomie, a CS2, Thief 2, Uboat, Builder Simulator, UFS2, GR2 będą udanymi premierami, które pozytywnie wpłyną na dywidendę wypłaconą w 2024r.
Które premiery planowane na 2022r będą trafiać bezpośrednio do PLW? American Theft 80, Uboat, coś jeszcze?
Ja po prostu bardziej nastawiam się na dywidendę w 2024r. i 2025r. (HF2) niż na tą w 2023r.
Z ciekawostek peak teraz około 7700osob na godz 14,15. Od tej godziny peak powinien jeszcze około 40-45 procent urosnąć. Od godz 16 peak wzrasta około 30procent. Jest szansa dziś na poprawę peaku wczorajszego. Zakładam 11000-11500 o godz 21,30
Jeszcze prawie 7 godzin wzrostu a ostatnio idzie po 700 na godzinę. Też jestem zdania że dzisiaj będzie powyżej 11k. Jest też mała szansa, że 12k przebije. Tymczasem w bestsellerach Petsy trzymaja 9 pozycje (bez StemDecka 6) a Flipper bundle jest na 23.
Kolejna ciekawostka wpadł kolejny forward na USD/PLN ustawiony na 4,50. Mamy zabezpieczenie części sprzedaży na poziomie minimum 4,50 USD/PLN kolejny forward na 4,60 czeka
Jest szansa dziś na okolice 12 tys w peaku. Wcześniej zakładałem 11-11,5 tys. Aktualne przyrosty świadczą o poziomie w okolicach 12 tys w okolicach godz 21,30
Moim zdaniem Nie warto jest rynek niedzwiedzia + na bananie dywidendy dzialaja tak ze jest odcinka 19 PLN i polowa akcjanariatu (tak wyedukowanego ekonomicznie) sie zastanawia czemu spada dlatego zwykle po dywidendzie sa duze spadki xD w sensie dadza Ci 19 PLN dywidendy a kurs spadnie np o 40 PLN bo janusze co nie wiedza ze dywidenda jest odcinana od kursu uwala kurs nizej w strachu nie wiedzac czemu spada xD.... Mam nadzieje ze klarownie to wyjasnilem. Pozdrawiam