Z raportu:
Od początku rosyjskiej inwazji w bliskim sąsiedztwie aktywów Grupy nie doszło do walk. Ferma trzody chlewnej Grupy a jej pola uprawne znajdują się w centrum Ukrainy, która nie widziała jeszcze żadnych walk. Na dzień sporządzenia niniejszego sprawozdania kierownictwo nie przewiduje zatem istotnych przerw w obu wiosennych siewach kampanii i wkrótce potem zbiory ozimych.
Wyniki 1q22 BDB
Oby kurs nie zaregowal tak jak po wynikach za 1y21, czyli tak jak zwykle..
KSG Agro jest warte kilka razy więcej od wyceny.
Jedną z większych wartości jest jej właściciel który w czasie wojny nie zarzadza zdalnie z Szwajcarii tylko jest na miejscu na Ukrainie w Czerniowcach i pilnuje interesu.
Szczególnie w czasie wojny "pańskie oko konia tuczy"!
Hommo ma rację - spółka przeniosła swoja siedzibę z Dnipro do Czerniowiec.
Jednak wydaje mi się, że znając wewnętrzne regulacje umożliwiające uzyskanie od rządu zamiennych nieruchomosci na zachodzie w przypadku straty gruntów na wschodzie, że to bobry ruch. A Kasjanienko i tak pilnuje interesu na miejscu.
MOŁODIEC!
Dnia 2022-05-14 o godz. 08:31 ~e-tam napisał(a): > Nie wiem kiedy to się stanie ale ten dzień nastąpi i jest coraz bliżej. > Nastąpi pokój! > ...a wtedy chciałbym mieć akcje nie tylko KSG! > Ja już nie czekam na pokój ani na założoną cenę zakupu. > > I nawet jeśli kupiłem / kupie za wcześnie to ... czas pokaże!
... i czas przyznał racje Tobie! a nie rumuńskim peroniarzom!