• i jak obstawiamy coś? Autor: daw1985 [188.146.200.*]
    Póki co to wycenę mamy na niecałe 8 mln za kwartał. Jak myślicie ile zarobią i z jaką luką się obudzimy 16,05 ?

Jak dla mnie przy 8 mln za q1 powinno pójść lekko w górę, Przynajmniej na to 154 zł. No przecież C/Z 5 się należy minimum

Jak pokażą coś powyżej 10 mln to się pięknie otworzy bo ludzie zaczną pewnie liczyć na C/Z 10 i wtedy będzie kosmos z kursem.

Tak z ciekowości pytam, bo cisza tutaj straszna a wyniki na dniach.

Mniejszego zysku niż 8 mln za kwartał nie wyobrażam sobie. Bo kiedy mieliby zarobić jeśli nie teraz.
  • Re: i jak obstawiamy coś? Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    600 mln przychodu i 18 mln zysku netto
  • Re: i jak obstawiamy coś? Autor: ~Bull [64.64.123.*]
    Ja podtrzymuje swoje 12-15 mln zysku netto. Przychód 750mln. Zobaczymy :)
    za mała marża , musi być większa przy tym skoku ceny GOLDA
  • Re: i jak obstawiamy coś? Autor: ~xyz [178.36.25.*]
    nie ma sensu tworzyc nowego dziadowego watku w tym temacie jak macie dobry gdzie wszystko zostalo napisane watek zalozony przez Hacked podbije zaraz
  • Re: i jak obstawiamy coś? Autor: ~Slawek [5.173.233.*]
    Jak widzę wpisy np. takie jak nieznany to ogarnia mnie śmiech.
    Na jakiej podstawie ma być 750 mln przychodu?

Człowieku po co rozbudzasz chore wizję?
    Styczeń i luty były podobne a raczej nieco słabsze niż koniec 2021.
    Dlaczego? Bo nie było powodu do drastycznego wzrostu popytu.
    Popyt wzrósł w marcu, bo wojna ale nie tak by zrobić w jeden miesiąc 500 mln przychodu.

Ty znany zacznij liczyć.
    W Q4 2021 mieli po ok. 130 mln zł przychodu miesięcznie.
    To jeśli w styczniu i lutym było podobnie to co w marcu zrobili 500 mln przychodu?
    Z choinki się urwałeś? Jeśliby w marcu zrobili podwojenie przychodu to byłaby rewelacja.
    Co daje ok. 500 mln przychodu za Q1.

Przestańcie pisać głupoty. Może zaraz ktoś napisze że 1 mld przychodu będzie.
    Ja pisałem 600 mln ?
    to jak Ty liczysz , 2 miechy po 130 = 260 to na marzec zostaje 340 a nie 500 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: i jak obstawiamy coś? Autor: ~Slawek [45.11.60.*]
    Fakt gość pod tobą napisał 750 mln.

Ty tylko 600 mln.

Zapomniej. Max 500 mln i to będzie super.
    Może nieco lepsza marża w marcu.
    I zysk rzędu za styczeń ok. 2.3 mln, za luty podobnie i za marzec niechby 4.6-5.0 mln.
    9-10 mln za Q1.
    To byłby super wynik.
    Sam zysk za jeden kwartał dałby ok. 10 zł na akcje. To obecny kurs miałby c/z ok. 13 przy takim zysku a gdzie reszta roku?

Mierzcie siły na zamiary.
  • Re: i jak obstawiamy coś? Autor: ~Bull [64.64.123.*]
    Heh te 750 mln przychodu nie są wyssane z palca. Jeżeli nie słucha się komunikatów ze spółki.

14.02.2022 - Pani prezes powiedziała, że zaczął się wzmożony popyt na złoto w oddziałach w szczególności na wschodzie.
    Początek marca i wywiad z prezesem w Business Insider:
    ..."Klienci indywidualni zostawiają u nas średnio 80 tys. zł, ale są i transakcje przekraczające milion złotych"...

80 000 x 15 (oddziałów) x 30 (klientów) x 10 (dni roboczych) = 360 mln przychodu za dwa tygodnie wojenne.
    A gdzie reszta początkowych miesięcy i tygodni wojennych? Jeżeli prezes nie przestrzelił się z tą średnią to przychody powinny być gdzieś na tym poziomie. Zobaczymy jaką marżę mieli i jaki zysk netto.

[x]
MENNICASK -1,36% 72,80 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.