Olśnij mnie proszę, kupili polmyrtech za 100 tys czy coś około tej ceny i z 1-2mln wartości wskoczyło na 7-10? Wy tak na serio? Rozumiem jeszcze jakaś przyszłość może z tego być ale na chwile obecna godziwa cena według mnie to max 2-3gr i jeszcze 40mln więcej akcji...
Dnia 2022-05-11 o godz. 09:50 ~Zdziwiony napisał(a): > Olśnij mnie proszę, kupili polmyrtech za 100 tys czy coś około tej ceny i z 1-2mln wartości wskoczyło na 7-10? Wy tak na serio? Rozumiem jeszcze jakaś przyszłość może z tego być ale na chwile obecna godziwa cena według mnie to max 2-3gr i jeszcze 40mln więcej akcji...
no dobra, ale jeżeli ktoś pisze, że kupuje teraz to znaczy, że nie może tego robić? Z jednym zdaniem się zgadzam - "Rozumiem jeszcze jakaś przyszłość może z tego być". Wartość godziwa na chwile obecną jest elementem wyjściowym, ale jeżeli jest narracja o "lepszej przyszłości", to cena próbuje ją "wycenić" już dziś.
Ja bym bardziej obawiał się ogólnego sentymetu na szerokim - bo to jest istotny czynnik.
Po co miałbym Ci cokolwiek wyjaśniać? Za drogo dla Ciebie to nie kupuj, każdy sam podejmuje decyzje. Ale marudzenie o 1-2 gr jest tak samo śmieszne jak marzenia o 1-2 zł
1-2zl to jakaś abstrakcja wystarczy zobaczyć ile tam osób pracuje a kapitalizacja 100-200mln z jakiś umów na 150k to abstrakcja. 1-2gr jest jak najbardziej realne przy prawie połowie mniejszej ilości akcji 2 lata temu bylo właśnie po 1grosz
a w 17' było po 11-13gr xD. Tylko co z tego? na przełomie 19' i 20' były spadki do 1-2gr z przyczyn, które są już dawno nieaktualne. Wycena spółki tylko na podstawie rzeczy o których piszesz to śmiech na sali. Przyznaję, że mam rozkmninę, gdy czytam taką pseudomerytorykę, bo nie wiem czy jej autor jest totalnym amatorem, czy zwykłym trolem.
Jeśli nie interesuje Ciebie spółka, to nie trać na nią czasu - proste.