• e-commerce vs sklepy stacjonarne Autor: ~linki [5.60.147.*]
    Jestem tu od niedawna i już ze stratą :(

Czy ktoś mi odpowie dlaczego spółka tak pcha się na siłę kapitałowo w e-commerce, gdzie osiąga tam tylko około 17-18% przychodów, a w pandemicznym 2021r, gdzie przez pół roku jej sklepy były pozamykane osiągnęła wzrost tylko 12,8% w tym kanale?
    Amazon spada, Allegro spada bo sprzedaż internetowa nie rośnie, a oni wszystko stawiają na ten kanał. Czy wiadomo o jakiejś strategicznej przewadze spółki w tym zakresie, która pchnie przychody w jakiś ogromny sposób? Czytałem np o tym Vosedo, ale mnie nie przekonuje.

Pytam bo kapitał zainwestowany mam nie wielki i w każdej chwili mogę wyjść, a nie bardzo rozumiem postępowanie spółki. Do zakupu akcji przekonał mnie wzrost zysków za 2021r.
  • Re: e-commerce vs sklepy stacjonarne Autor: ~Inw [91.90.123.*]
    Te 17-18% przychodów z e-handlu równie dobrze może generować 80% zysków. Nie wiem czy tak jest w tym przypadku ale na pewno zyskowność jest dużo wyższa niż przy sprzedaży bezpośredniej prowadzonej przez drogie w utrzymaniu sklepy, zwłaszcza w obecnych czasach. Może mam słabą pamięć ale nie przypominam sobie długich lockdownow w galeriach w minionym roku, a już na pewno nie w rekordowym dla spólki Q3
[x]
ESOTIQ 1,45% 41,90 2025-09-24 15:16:26
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.