2022-05-06 Warszawa (PAP) - Walne zgromadzenie Mostostalu Płock przyjęło uchwałę, na podstawie której spółka wypłaci w formie dywidendy za 2021 rok łącznie 8 mln zł, co daje kwotę 4 zł na akcję - poinformowała spółka w komunikacie.
Zysk Mostostalu Płock wyniósł w 2021 roku 19,25 mln zł.
1,5 mln zł trafi na kapitał zapasowy, 6 mln zł na kapitał rezerwowy (z przeznaczeniem na inwestycje), a 3,7 mln zł na pokrycie straty z lat ubiegłych.
Dzień dywidendy ustalono na 7 czerwca, a do jej wypłaty ma dojść 7 lipca 2022 roku.
W 2021 roku Mostostal Płock przeznaczył na dywidendę 1 mln zł, co dało 0,5 zł na akcję. (PAP Biznes)
sar/ asa/
Wyprzedaż jakby miał nadciągać koniec świata . Po co nam ta giełda jak ona podąża za amerykańską . Tylko , że tam w ciągu ostatnich 10 lat wzrosło 3-krotnie , a u nas jest spadek . Tym się różni nasza giełda ,że jak tam rośnie silnie , u nas słabiej , a jak tam spada to u nas silniej spada . I oto cała prawda o naszej giełdzie . Albo jesteśmy tak głupi , albo całkowicie nie dorośliśmy do giełdy . Najlepsze spółki na giełdzie spadają , bo edukacja nasza z ekonomii i finansów jest zerowa . Ile trzeba jeszcze czasu na normalność .
idz sie zapytaj pis gdzie jest 9 mld z ppk,mieli inwestowac na gieldzie. co to ,amerykany mają wam sponsorować te gpw. zreszto oni siedza tylko na epolu. wejdziesz ale nie wyjdziesz :D pozdrawiam marzycieli i naciągaczy o 100 złotych :D
ze co ,bekło ci sie ? ;):);):) 19% z zyskow kapitalowych a dra morde z lewicy,paru ze to malo ! :D Trakcja duza firma ,mnostwo jest takich,przychody pod miliard a obroty na gieldzie jak w warzywniaku. Gielda jest nie potrzebna dla ludu pracowniczego, w kraju gdzie sa niemieckie sklepy lydla,nieto,pod przywodctwem patriotow ! itd. Patriotyzm sie liczy :) poboru niema ale zapraszaja na kwalifikacje lekarska:D jest pol fajnie i pol nie fajnie a gdzie te menty gieldowe stad??
ja jestem kleks nie Wania ty Niemoto! stosujesz stare metody z kontrwywiadu:) za duzo naogladales sie Stawka Wieksza jak Życie :) szybko zaragowales ,nudzisz sie czy kontre walisz pod kurs sieroto :)
tu jest powaznie ,masz nick patriota a powiadasz ze jestes hicock czy jak ten co tam lazil po nocach:) razyser:) budwowal napiecie ,jak ja jak ide do kibla:D mowisz powaznie ,no wlasnie :) czyli co ,jak jadym ??:D do mnie ciapku prosze sie zwracac panie Kleks:) K z duzej jak napisalem:)
skoro jestes patryot to wypiedol netyo i lydla i i zrob znowu spolem :( a w tych baniakach to ten gaz bedzie tanszy? bo indie wziely 4 razy wiecej ,zeby droga okrezna nie poplnynelo a w telewizji znowu sami fachowco szkoda konczyc :(
chiczkok jestes czy knujesz z kumplami co tam odstawic w przyszlym tygodniu?:D jak cie mamusia nie polozyla jeszcze do lozeczka to chodz ,naucze cie jak otwierac pyfo:D