• Nie liczyłem że Autor: ~Senior [83.9.25.*]
    tak łatwo mi wpadnie 600 szt na tym poziomie , dziękuję
  • Re: Nie liczyłem że Autor: ~Slawek [45.11.60.*]
    Ja również od kilku sesji ponownie na pokładzie.
  • Re: Nie liczyłem że Autor: ~Zorro [83.9.25.*]
    Jak to widzisz ? Pamiętam Ciebie z rajdu lontergma 214 zł
    Teraz chyba pójdzie wyżej
    IQ 2022 zaskoczy największych optymistów
    Z jakiego rajdu?
    Ja mns kupowałem chyba w 2015 po 2-3 zł.
    Jak Albercik dał rekomendację swoim fanom to wtedy wszystko oddałem. Ssali wszystko.
    Teraz kurs skorekcił wzrost i jest gotowy na nowe ath.
    A jakie będą wyniki za Q1?

Pomyślcie. Od końca lutego mamy wojnę za rogiem. Jasnym jak słońce jest, że będzie lepiej niż w Q1 2021. Kwestia ile.
    No i kwestia tygodni a będzie news o dywidendzie. Przy obecnym kursie to będzie hojna.
  • Re: Nie liczyłem że Autor: ~Zorro [83.9.25.*]
    15 zeta dadzą
  • Re: Nie liczyłem że Autor: righdruadh [46.134.83.*]
    Ja myślę, że kurs może wstrzymywać kilka rzeczy:
    - spółka jest szczelna, co udowodniła już w 2020r. i chyba nic się nie zmieniło
    - dzisiaj XTB napisał https://www.xtb.com/pl/analizy-rynkowe/wiadomosci-rynkowe/sytuacja-fundamentalna-zlota - wcale szału nie wróżą, co więcej piszą, że w q1 było załamanie rynku złota jubilerskiego i inwestycyjnego, z tym że pisali globalnie, głównie chodziło o Chiny i Indie, natomiast nie chce mi się wierzyć, że w momencie wybuchu wojny za naszą granicą ludzie nie rzucili się na złoto inwestycyjne. Z pewnością gro ludzi zaczęli w panice skupować złoto.
    - w q2 2020 Mennica S. wykazała zadziwiająco słabe wyniki - nie mieli towaru, a traktując klientów długoterminowo nie podniesiono marż i zbierano zapisy na towary. Efektem był rozczarowujący wynik kwartalny - konkurencja zbijała kokosy, a oni pokazali ze 3 mln jeśli dobrze pamiętam. Może z tyłu głowy siedzi taki scenariusz, choć w poprezdnim kwartale pokazali, że zrobienie 0,5 mld obrotu nie stanowi problemu.

Też mam i dokupuję na obecnych spadkach.
    Right.
    Ja ponownie po 2 latach wszedłem. Może błąd , że nie po 100 z, a po ok. 140 zł , ale ..... sądzę że to ostatnia korekta przed wzrostem. Oni wyciągnęli wnioski z 2020 r.
    Wiem to ze .... źródełka.

Wyniki to pokażą.
    Mi się podoba jak prowadzę biznes. Powoli do przodu, ale widać, że się rozwijają. Kilka lat temu nie byliby w stanie takich obrotów i zysków generować.
    2020 - rollercoaster
    1q20 - 5,5 mln - szok dla rynku
    q2 - rozczarowujące 2,7 mln
    q3 - 6,9 - znowu fenomenalny widok
    q4 - 3,2 - i znowu w dół

2021 - już stabilnie
    4 519
    4 685
    6 034
    7 949 - na q4 należy brać poprawkę ze względu na święta, monety czy sztabki to niezły prezent.

Ale podczas żadnego z tych kwartału nie było wojny. 24.02 to był szok dla niemal wszystkich. Nikt tez nie przypuszczał że Ukraina się tak długo utrzyma. A potem wszyscy patrzyli z zapartym tchem na obronę Kijowa.

Jeśli mówisz że wyciągneli wnioski to dobrze. Prawo popytu i podaży. Coś tam miałem starego, coś dokupiłem po 128, potem 142, coś dzisiaj. Wierzę w tę spółkę, a czasy jej sprzyjają.

Sławku, napisałem na priv na forum P.
    Odezwij się na tam lub zamkniętym (k.)
[x]
MENNICASK -6,44% 72,60 2025-10-22 15:42:37
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.