• Przed raportem Autor: ~Gracz [37.30.108.*]
    Jakieś podsumowanie?
    Moje takie:
    Gdyby gra się zwróciła, to raczej poszło by info, raczej ale nie koniecznie.
    Oznaczałoby to 609 tyś przychodu. Niestety mamy maj, nie ma infa, co oznacza, że może 450 będzie, może 400, może 500, oczywiście przy założeniu, że gra się nie zwróciła.
    Nie zakładam, że zarobili coś na czymś innym.
    Czy są plusy?
  • Re: Przed raportem Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    Jeżeli już plusów się doszukiwać, to na pewno to że za miesiąc (tak było w planie) premiera na konsole, a kurs dolara wysoki. Peak też się utrzymuje na dość stałym poziomie.
  • Re: Przed raportem Autor: ~Abc [85.255.236.*]
    Kiedy raport za q1?
  • Re: Przed raportem Autor: ~Gracz [37.30.108.*]
    30 lutego
    Po raporcie prezes zawsze daje relacje inwestorskie więc wtedy się dowiemy jak idą prace nad konsolami i czy zdecydowali się na prolog aztec. Zdecydowanie najciekawszy rok dla spółki będzie 2023 bo będą w nim premiery pełnych wersji 3 gier, a kasy im starczy do tego czasu, więc trzeba wsadzić ręce pod cztery litery i powinno być dobrze. Nie mówiąc o tym że marazm na całym rynku gamingowym też się w końcu musi odwrócić- do zera przecież wszystko nie spadnie :)
  • Re: Przed raportem Autor: anonymous1919 [81.190.22.*]
    Gra na pewno jeszcze się nie zwróciła, bo nie ma info.
    Wydaje mi się jednak, że jest to kwestia niedalekiej przyszłości.
    Na podstawie ilości komentarzy można wnioskować, że zanim dobiją do 800, gra powinna się zwrócić. Tak sobie mniej więcej liczyłem. Oczywiście to jest bardzo luźne liczenie, ale jakiś założenie trzeba mieć :)
    Mogła się zwrócić a nie poszło info. To nie espi. Na pewno będzie to wiadomo 11stego, bo nie bardzo chce mi się wierzyć. Mi z wyliczeń wychodziło koniec lutego a już na pewno na koniec marca. Pożyjemy - zobaczymy.
    Tez liczyłem że będzie zwrot pod koniec marca. Raczej zwrotu jeszcze nie było, bo wydaje mi sie, ze daliby espi. Dowiemy się niedlugo w raporcie. Tam będzie napisany procent zwrotu
    Espi nie, 65% było w raporcie na koniec roku, 15% było w 3 dni, no nie chce mi się wierzyć, że w 3 miesiące nie sprzedali 17 tysięcy gry, to nie całe 200 dziennie a w międzyczasie były akcje i promocje a Prezes mówił, że sprzedaż jest stabilna. No zobaczymy
    Wlaśnie też mi się wydaje mało prawdopodobne, ze sie jeszcze nie zwrocilo zwłaszcza że przy ostatniej zniżce bardzo dobrze się sprzedawało. Ukraine bundle sporo namieszało bo teraz nie bardzo można polegać moim zdaniem na szacunkach w komentarzach. Z tego co patrzyłem to około 400 tys kupiło, ale nie wiadomo ile z tych osób zostawiło komentarz czy w ogóle zagrało w MMS21
  • Re: Przed raportem Autor: ~Nauczyciel [37.47.115.*]
    No tak, trzeba umieć czytać raporty… 65% sprzedało się do dnia publikacji raportu!
    Ok, to może tak być ale nigdzie jednoznacznie tego nie napisali.
    Tak, 65 procent było 11.02, ale tak czy siak minęło już od tego czasu 3 miesiące, a do zwrotu brakowało tylko 35 %
  • Re: Przed raportem Autor: ~Kalkulator-zyskow [37.47.84.*]
    No trzeba umieć dodawać, ludzie czy wy umiecie coś ruszać tymi głowami? 35% czy Ty wiesz ile to jest? Ręce opadają…

Proste zadania Was pokonują. Jeśli 17% odejmiemy od 65% to wyjdzie 48% - tyle wygenerowali od końca listopada do 11 lutego co daje 90 dni w okresie wzmorzoej sprzedazy. Wiec 35% patrzac krzywą spadkową sprzedaży i obniżki ceny to realna data zwortu to conajmiej 130-150 dni to końcówka czerwca - lub lipca gdy zwrot zostanie osiągnięty. W raporcie będzie około 80-89%
  • Re: Przed raportem Autor: ~Kalkulator-zyskow [37.47.85.*]
    No 90% tak jak zakładałem
  • Re: Przed raportem Autor: anonymous1919 [81.190.22.*]
    Moje kalkulacje okazały się trafne. Wychodzi na to, że jeszcze około 4-6 tyg i będize zwrot a potem już z górki :)
  • Re: Przed raportem Autor: ~Kalkulator-zyskow [37.47.85.*]
    Chyba 10-13 tygodni
[x]
P2CHILL 0,88% 2,30 2026-05-18 12:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.