• Główny Parkiet Autor: ~Lolek [31.0.71.*]
    Czy ktoś mi może wytłumaczyć skąd parcie na główny Parkiet?

Nawet kosztem potencjalnej emisji !? Padło w wywiadzie jako ostateczność.

Przecież spółka ma pieniądze, więc po co emitować dodatkowe akcję tylko po to aby wejść na GPW.
    Odstrasza to mnie jako małego inwestora z 10k akcji.
  • Re: Główny Parkiet Autor: ~Mita [84.137.238.*]
    Wypłaciliby 1zl dywidendy na akcje to by pociągnęło kurs na 15zl
  • Re: Główny Parkiet = potrzebna solidna dywidenda Autor: ~Fan [77.254.221.*]
    Zgadzam się, naprawdę solidnej wysokości dywidenda spowodowałaby, że o spółce byłoby głośniej, to mógłby być ewenement na skalę NewConnect. Skoro są nadwyżki gotówki, to uważam, że to jest dobra droga do zwiększenia kapitalizacji. Można by to ubrać w fajną politykę dywidendową i kontynuować narrację o konsekwentnie, rok do roku, wypłacanej dywidendzie w spółce. Od razu zrobiłoby się więcej szumu wokół spółki.

Inną drogą, która ruszyłaby kurs, to skup akcji własnych, tylko wtedy niestety jest ryzyko, że per saldo kapitalizacja się zmniejszy.

Co do samego zamiaru wejścia na główny parkiet - to to jest marzenie / cel Prezesa i tak to zdaje się, że przedstawia. Czy stoi za tym jakieś inne uzasadnienie, nie wiem.
  • Re: Główny Parkiet = potrzebna solidna dywidenda Autor: ~Lolek [31.0.71.*]
    Najlepiej jakby była dywidenda + za nią ruszyły spore zakupy obecnych akcjonariuszy.

Jeszcze jeden temat z wywiadu, Prezes mówi że nie wie czemu raz nie wypłacili dywidendy. No bez jaj... Kto ma to wiedzieć ?

Pożyjemy zobaczymy trzymam swój pakiet i wierzę w spółkę
  • Re: Główny Parkiet = potrzebna solidna dywidenda Autor: ~Mita [5.173.15.*]
    A jaki jest FF akcji 700k kilka osob tutaj ma w sumie 300k akcji to kto sypie? jak tylko wyskoczymy na 10,30 pln szkoda gadac
  • Re: Główny Parkiet Autor: ~Ath [188.146.138.*]
    Prawda
  • Re: Główny Parkiet Autor: ~Ath [188.146.142.*]
    21
  • Re: Główny Parkiet Autor: ~cobalt [109.173.210.*]
    Zgadzam się z poprzednikami, prestiż i zaufanie zdobywa się stałą i wysoką dywidenda, a nie tym, że jest się na głównym parkiecie. Może to jest "prestiż" ale względem innych firm, a dla potencjalnych akcjonariuszy już niekoniecznie. Emisja, by być na głównym parkiecie jest największym złem, jakie można wyrządzić obecnym akcjonariuszom, kapitał się rozwodni, zyski pewnie wiele nie wzrosną od nadmiaru gotówki, a kurs pewnie odpowiednio skoryguje w dół o wzrost ilości akcji.
  • Re: Główny Parkiet Autor: ~max [89.228.97.*]
    a co to się stało że wyników z rana nie ma,chyba prezes tupecik nie ma sie czym pochwalić ?
  • Re: Główny Parkiet Autor: ~Qwet [5.173.27.*]
    Kiedy?
[x]
EKOPOL 1,43% 7,10 2026-05-15 15:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.