• Intercars czy Autopartner - mam obie, ale którą doważyć ? Jak uważacie ? Autor: ~Wilma [77.89.102.*]
    Obie spółki mają imponującą dynamikę przychodów, rosnące marże i ciekawą perspektywę na ten rok. Obie również nie rozpieściły dywidendą i prawie cały ubiegłoroczny zysk (w obu przypadkach rekordowy) przeznaczyły na rozwój działalności. Gdyby jednak zamierzać dokupienie (do czego skłaniają obecne ceny obu spółek), to na którą postawilibyście większą kasę? Proszę o konstruktywne wpisy i nie wskazywanie innych spółek. Miłej majówki Wszystkim !
  • Intercars czy Autopartner - mam obie, ale którą doważyć ? Jak uważacie ? Autor: ~Automaniak [89.171.166.*]
    Patrząc na wyniki/dynamikę/marże - idę niemal "łeb w łeb". Wierzę w obie spółki, więc zainwestowałem proporcjonalnie do kapitalizacji (i poniekąd obrotów na AutoPartner i Intercars) - czyli 25% Autopartner i 75% Intercars.
  • Jedna sWIG80, druga mWIG40 - obstawiam obie Autor: ~Spirit [87.248.85.*]
    Na ten moment:

APR - za 2021 rok EPS 1,42 zł, co daje c/z 10,14. C/wk dla Autopartnera 2,87
    CAR - za 2021 rok EPS 49,38 zł, co daje c/z 8,43. C/wk dla Intercars 1,91.

wskaźnikowo większą okazją wydaje się więc CAR.

Z drugiej jednak strony:
    przychody APR za I-III 639,5 mln zł (+34% r/r),
    przychody CAR za I-III 3158,5 mln zł (+24% r/r)

wyceniany o 20% drożej Autopartner, ma więc nieco wyższą dynamikę wzrostu przychodów.

Słowem - trzymam obie, bo idą "łeb w łeb" i z niecierpliwością czekam na raporty za I kw. (dziwnym trafem obie spółki opublikują raport w jednym dniu - 19 maja ).
[x]
INTERCARS 1,64% 559,00 2025-10-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.