• strata 99 milionów ?? Autor: ~niezorientowany [83.28.229.*]
    miałby być zyski i dywidendy.
    czy ktoś mi wyjaśni o co tu chodzi?
  • Re: strata 99 milionów ?? Autor: ~Koka [31.61.250.*]
    Ta spółka to wielki SYF.
  • Re: strata 99 milionów ?? Autor: ~Piotr [31.60.132.*]
    Tak.Oddaj jeśli masz na pierwszej sesji po majówce i nie zwaracaj sobie nią głowy proste i logiczne.
  • Re: strata 99 milionów ?? Autor: ~Dragon [188.121.15.*]
    Panowie, kasy 27,2 mln pln w spółce, czyli 10x więc niż w 2020 r.. strata jest zrobiona celowo, podatkowo - aktualizacja Aktywów. Nie zdziwię się jak za 1q 2022 znowu wykażą potężny plus. Poza tym 05.01.2022 został sprzedany drugi pakiet akcje Gremi. Czyli razem do spółki trafiło 97 mln pln, z tego połowa już w 2022. Inwestycje poczynione.

Dla mnie najważniejsze to wzrost kasy na rachunku. Info o nabytych obligacjach, mamy zainwestowane 110 mln pln w obligo Alvernia Planet (Next Holdings), które są oprocentowane na stawce WIBOR 3m +5%!!! Także spodziewajcie się, że niedługo te obligo zostaną zamienione na akcje Alverni Planet... Poza tym dużo kasy zainwestowanej w projekty Hajdarowicz, które co jak co ale cały czas przynoszą w czasie ZYSKI! Spokojnie, czekam na dywidendę i zmianę polityki Loczka do KCI. Rakieta aż się prosi na spółce.
  • Re: strata 99 milionów ?? Autor: ~rafi [83.28.229.*]
    gadasz tak od lat.
    tymczasem strata jest potężna.
  • Re: strata 99 milionów ?? Autor: ~Lacky [185.239.43.*]
    Kup sobie jakieś ukraińskie spolki
  • Popieram - wywalcie i zniknijcie Autor: _adrian_ [37.7.102.*]
    Nie zawracajcie sobie głowy giełdą, jeśli nie potraficie czytać danych.
  • Re: strata 99 milionów ?? Autor: ~pixel [85.221.129.*]
    A nie można sobie Raportu przeczytać?
    Albo chociaż tego forum?
    Ja napisałem szczebelek niżej z czego to wynika >>>>>>>>>>>>>>
  • Re: strata 99 milionów ?? Autor: ~ccc [93.176.197.*]
    Te 100mln. to odpis na utrate wartości Rzepy i inne , był zarobek na Gremi chyba doś spory trzeba było wykazać strate żeby nie płacic podatku od zysku spólki mągą taki manewr zrobić inwestor indywidualny płaci 19% to j€ż drugi raz taki manewr w ostatnich latach ciekawe kiedy odwrócą i pokażą 100 mln zysku wg. mni to chore , chora GPW i prawo
[x]
KCI 0,00% 0,92 2026-05-26 13:35:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.