Słaby rok dywidendowo, a tu nadal mówimy o stopie dywidendy na poziomie powyżej 10%, w przypadku każdego, kto kupił akcje poniżej ok. 17zł (do których się zaliczam). Ta spółka nie przestaje zadziwiać :)
Miałem na myśli, że słaby dywidendowo w ujęciu nominalnym w wykonaniu Inter Rao (średnia za poprzednie kilka lat była powyżej 2zł, a teraz 1,7zł), ale z drugiej strony wypłacają co mogą, biorąc pod uwagę dotychczasowe standardy, czyli prawie 100% zysku jednostkowego
Jestem zaskoczony i nie kumam jak te sankcje działają. Tym nie mniej gratuluję :))))))))))))))) Pytanie co dalej . Nie odważę się na przewidywanie. Jak dla mnie spółka jest spalona i już w nią nie zainwestuję :) Siedzę sobie bezpiecznie na GPW SA tam drobni akcjonariusze mają 65,01% udziałów i od 10 lat regularnie wypłacają dywidendę nie mniej niż 60% z zysków:)))))))))))))))))))))
Ale my w ogóle Ciebie nie pytamy co dalej, twoje wywody są nieprzydatne. Od tego co dalej ze spółką jest zarząd spółki, który ma kilka wyjść. Z jakiego skorzysta dowiemy się w przyszłości.
Kolego mądraliński nie zamierzam udzielać porad :) Żebyś tutaj jeszcze nie płakał jak ciebie złodzieje z GPW i PIS okradają . Dostaniesz parę groszy i kozaczysz a to jest wielkie g co do strat na kursie :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Leszczu wyluzuj, masz akcje tej spółki, czy nie masz?
Jeżeli nie masz, to jak zawsze trolujesz. Też się cieszę twoim szczęściem i twoimi akcjami GPW, może bym je kupił gdybym mógł sprzedać IRL, ale za działania zarządu GPW nigdy ich nie kupię.
Nie bądź toksyczny jak nie
masz akcji IRL.
OK ja zdążyłem sprzedać x dużym zyskiem. Pretensje do GPW ???? Jak interesowali byście się spółka a nie tylko dywidenda to byście zdążyli sprzedać . Pretensje do siebie możecie mieć
To po co tu jesteś Leszczu jak spółka jest dla Ciebie spalona? Lubisz drwić i podśmiewać z kogoś innego, czy zgrywasz cwaniaka po czasie :))))))))))))))
Słaby ten tutejszy trol, taki nie za mocny, chudziutki i cieniutki leszczyk. Sprzedał i zachwiał kursem na chwilę. No brawo. Mama nie nauczyła, że za głupotę się przeprasza i mówi do widzenia?
Wyluzuj Leszczu, takich spółek z powiązaniami kacapskimi na giełdzie oprócz IRL jest kilka (i jest cisza).
Ważne że jest parę groszy, a to świadczy tylko o tym, że narazie spółka podchodzi odpowiedzialnie do akcjonariuszy (mogła nic nie wypłacić "zakręcając kurek"). Wojna się skończy. Zarząd i teraz ma kilka możliwości rozwiązań, ale to zależy od głównego udziałowca. Może spółka zniknąć, a może też działać dalej.
Ciesz się chłopie, swoim GPW i pozdrów zarząd :)))))))).