Właśnie ktoś zbił kurs o ponad 5 % jedną akcją :D Zabawa trwa, oby poniżej 11 zeszło, bo po rewelacjach premiera wywaliłem sporo Pekao i uwolniłem trochę gotówki :P
Dzisiaj raport roczny poda OTS, który może będzie też triggerem do kolejnych wzrostów na logistyce. Tym bardziej, że za ponad dwa tygodnie raport za Q1 poda właśnie ATA, więc po majówce może się zacząć kolejna fala wzrostowa. Wniosek? Bierz z prawej po 12,20 zł albo czekaj na peronie na pociąg, który tam już nie wróci. :)
Dnia 2022-05-04 o godz. 11:37 ~Mopik napisał(a): > Chyba kurs się zwiesił dziś (środa). Same zlecenia 1 akcji i kurs nie wie, czy w górę czy w dół :)
Z jednej strony strach pewnie sprzedawać pod kółeczko w obawie czy faktycznie nie wpadną jakieś szacunkowe wyniki, z drugiej strony w maju dużo się wyjaśni, wyniki IQ, wyniki roczne i info o dywidendzie, dlatego nie dziwię się że niespecjalnie są chętni by mocniej kurs spychac, 1 akcja to maks na co ich stać :) Sam jeszcze dobierałem akcje niecały miesiąc temu, celowałem w 11 zł widząc że niżej się nie da a finalnie musiałem brać nawet po 11,80 chcąc dokupić tyle ile chciałem. A ten zakup był znacząco powyżej mojej średniej ;) Natomiast chyba mamy obecnie stan, w którym inwestorzy świadomi spółki i wyników już są zapakowani w akcje a nowi dopiero przyjdą, czy to po 16.05 czy dopiero po ogłoszeniu dywidendy. Rok temu maks był zaliczony w połowie lipca więc może i teraz na największy ruch przyjdzie nam jeszcze 2 miesiące poczekać, grunt byśmy startowali z jak najwyższego poziomu.