Ehhh, inwestory, czasami czytam co tu piszecie i ręce opadają. Co wpis to bardziej przeMYŚLANY. Co ma dać to wezwanie po 23 ? Chyba tylko mocne podbicie ceny. Kto ma oddać po 23? Fundusze, które mają ok. 30% ? Myślicie, że po tyle oddadzą - no może PZU, na polecenie "z góry" i które nie chciało ostatnio głosować za wyższą dywidendą. Ale inne napewno nie. 10 zł było za akcję w czasach, gdy do spółki wszedł prokurator w związku podejrzeniem wałków na handlu węglem. to było gdzeiś ok 2002-2003. Wtedy jeszcze nie było Francuzów, fundów, PGE itp. Raczej trudno mi sobie wyobrazić kapitalizację na poziomie 150 mln zł. No chyba tylko w wielkiej depresji i deflacji. Mało prawdopodobne. Pisać se można. Nie szkoda wam czasu. Lepiej poczytajcie sprawozdania i inne dokumenty spółki. Przeczytajcie prospekt i zobaczcie np. jakie nieruchomości ma Kogeneracja. Pojedźcie na Walne i pogadajcie z prezesami. I wtedy dopiero piszcie.
sprawozdania - trudno o lepsze tylko kto dołuje kurs przecież papier trzymany przez PGE i fundy a w wolnym obrocie są mizerne ilości komu zalezy na takim kursie
wspomniałeś o prezesie żadna rozmowa nie uwiarygadnia spólki tak jak zakup konkretnego pakietu akcji a to prezes i zarząd może zrobić poza okresami zamkniętymi
Dnia 2022-07-06 o godz. 18:36 ~Myslacy napisał(a): > A pisze ze tu zmowa i ciagna kurs na 10zl to nie wierzycie!!!!
masz racje ja też podobnie to rozumuje, trwa zbijanie kursu i do póki nie pojawia się kupno sypacze zbijają i pewnie sami odkupują towar. Dziś na zamknieciu chciałem kupić troche towaru i gdy oni ustawiali kurs na 21,4 wystawiłem 10 gr wiecej, na sekundę przed zamknięciem podbili kurs o 20 gr i pewnie zebrali swój towar ???
zebrał do 24.8 pobudził podaż i teraz zbiera od niecierpliwych a po ostatniej zwale na 21,3 jest trochę chętnych do wyjścia z papieru dla mniej nerwowych proponuje poczytać o taryfach za prąd PGNIG i o cenach energii na Giełdzie
oddawali do 21,3 a teraz brak chętnych żeby oddać do 27,5 co się zmieniło może ten kolega co chce kupić po 10 niech odda teraz jak ma parę akcji najlepiej naganiać na sucho