• Zamówienie Autor: ~Fluidek [37.30.96.*]
    Wpadł ładny kontrakt na 50 baniek, chłopaki działają.
  • Re: Zamówienie Autor: ~Fluidek [37.30.96.*]
    KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
    Raport bieżący nr 16 / 2022
    Data sporządzenia: 2022-04-28
    Skrócona nazwa emitenta
    COMPREMUM S.A.
    Temat
    Zawarcie umowy z PKP PLK S.A.
    Podstawa prawna
    Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.
    Treść raportu:
    W nawiązaniu do raportu bieżącego 42/2021 z dnia 17 grudnia 2021 roku oraz 10/2022 z dnia 8 marca 2022 roku Zarząd spółki COMPREMUM S.A. z siedzibą w Poznaniu _Spółka_ informuje, że w dniu 27 kwietnia 2022 roku, została zawarta umowa z "PKP Polskie Linie Kolejowe" S.A. _Zamawiający_ przez ALUSTA S.A., reprezentującą Konsorcjum firm ALUSTA S.A. _Lider Konsorcjum_ oraz COMPREMUM S.A na realizację zadania pn. Wykonanie prac projektowych i robót budowlanych na linii kolejowej nr 281 Oleśnica - Chojnice na odcinku Koźmin Wlkp. - Jarocin w torze nr 1 od km 78,352 do km 92,175, w ramach projektu pn.: "Prace na liniach kolejowych nr 281, 766 na odcinku Oleśnica - Łukanów - Krotoszyn - Jarocin - Września - Gniezno". Umowa o wartości 54.450.000,00 zł brutto _44.268.292,68 zł netto_ zostanie zrealizowana przez Konsorcjum w terminie 18 miesięcy, w tym w ciągu 17 miesięcy zostaną zrealizowane prace i roboty objęte harmonogramem i zakończone odbiorem końcowym, a w ciągu miesiąca od odbioru końcowego, zostaną dostarczone Zamawiającemu zezwolenia na dopuszczenie do eksploatacji podsystemów strukturalnych, potwierdzone dokonaniem przez Zamawiającego odbioru ostatecznego.
    Zarząd Spółki informuje, że łączna suma kar, które mogą zostać naliczone Konsorcjum nie przekroczy 20% ceny netto przedmiotu umowy, z tym zastrzeżeniem, że jeśli od umowy odstąpi Zamawiający z przyczyn leżących po stronie Konsorcjum, łączna suma kar nie przekroczy 30% ceny
  • Re: Zamówienie Autor: ~Kot [193.192.179.*]
    O co chodzi z tymi kartami 20%?
  • Re: Zamówienie Autor: ~Fluidek [37.30.96.*]
    Zabezpieczenia, standardowe zapisy umowne
  • Re: Zamówienie Autor: ~Ponton [89.72.29.*]
    dobrze,ale efekt na kurs zaden :)a chyba o to chodzi zeby byl pozytywny, dalej warzywniak i szrot
  • Re: Zamówienie Autor: ~Idolek [185.246.208.*]
    wzrost kursu to kwestia czasu. Spółka prężnie działa, wbrew temu co można wyczytać z niektórych komentarzy istnieje, a kurs poniżej 3 to promocja. Ja czekam i akumuluje. Jest dobrze.
  • Re: Zamówienie Autor: ~Zakar [37.47.125.*]
    Ponton zapamietaj sobie raz a zawsze ta spółka zawsze bedzie szrotem i warzywniakiem nigdy nie wchodź w tego smiecia... prezesi niedouczeni a pracownicy niekumaci... zadowolony ?
    A teraz żegnamy raz na zawsze bo nie masz tu po co pisać...
    Na Compremum przy aktualnym rynku i czasie wyczekiwania na informacje o rozpoczęciu budowy ważnych inwestycji potrzebna jest cierpliwość. Ale owoce będą zacne.
    Fakt spadek z poziomów powyżej 5 zeta może frustrować, co jak widać ma miejsce, ale spokojnie przyjdzie czas w którym ten spadek będzie małym ząbkiem na wykresie.
    Oczywiście można czekać, lub grać na spółkach korzystających z aktualnej trudnej sytuacji na świecie. Decyzja należy do każdego z osobna i ja to rozumie.
    Spory czy warto mieć Compremum teraz czy warto poczekać to głupota, lub działanie mające swój cel.

od zlozenia oferty minelo troche czasu, materiały poszly mocno do góry ciekawe ie na kontrakcie straca:)
    bo nie ma zadnech renegocjajcji jeszcze z pkp, autosrady daja 10% dodatkowo w zwiazku ze wzrostem materialów a pkp to slaba spółka tylko wycyckac innych co widac po wagonach
    Gdybys czytał to bys wiedział że Tak PKP PLK jak i Intercity od 2018 roku maja mechanizm indeksacji cen w kontraktach miedzy innymi dlatego Compremum nie traci na tym duzym kontrakcie na 750 mln zł który wykonuje od 2018 roku a przetarg odbywał się w 2017... ale Ty nie musisz czytac wolisz nam tu udawać że nie wiesz o Tym i klamać w żywe oczy. Zastanawiam sie tylko po co yak klamiesz przecież i tak nie chcesz kupić Compremum... no chyba że ktoś Ci za to płaci hmm
    Dnia 2022-04-29 o godz. 12:19 ~Zakar napisał(a):
    > Gdybys czytał to bys wiedział że Tak PKP PLK jak i Intercity od 2018 roku maja mechanizm indeksacji cen w kontraktach miedzy innymi dlatego Compremum nie traci na tym duzym kontrakcie na 750 mln zł który wykonuje od 2018 roku a przetarg odbywał się w 2017... ale Ty nie musisz czytac wolisz nam tu udawać że nie wiesz o Tym i klamać w żywe oczy. Zastanawiam sie tylko po co yak klamiesz przecież i tak nie chcesz kupić Compremum... no chyba że ktoś Ci za to płaci hmm

dzieki za wyjasnienia, ile indeksuja rocznie?
    nikt mi nie płaci
    posze bo mam watpliowsci poparte 6 msc trendem spadkowym, oraz anulowanymi kontraktami z pkp, od 6 mieisiecy chyba jeden kontrakt dopiero na 50 ml to szału nie robi
    Błazen zawsze pozostanie błaznem :D
    Powtórzę jeszcze raz - jeśli ktoś nie ma akcji a tak udziela się na forum to:
    1. Jest oszustem
    2. Ma w tym swój cel
    3. Jest niezrównoważony emocjonalnie.
    W spółce wszystko przebiega prawidłowo, a realizacja zamierzeń będzie skutkowała wzrostem kursu. Kiedy? Gdybym wiedział byłbym miliarderem :D
    i dlatego że nie wiem kiedy wzrosnie i o ile... i nie wiem kiedy bedzie kolejne istotne info a bedzie predzej czy później kupilem sobie akcje bardzo dawno temu i sobie trzymam od czasu do czasu na korektach dokupując ... prosze nie miejcie mi tego za złe. Wiem że tu jest moda by szybko kupić i szybko sprzedać... i zarobić kilkanascie % ale ja nie żyję z GPW nie musze tu zarobic na chleb spokojnie sobie kupuje akcje ktore sa dla mnie wartosciowe i trzymam bo tak lubię.

A i owszem mampewna pulę srodków na zabawe w szybkie spółki ale to zupelnie inna sprawa.
[x]
COMPREMUM -1,56% 1,26 2026-04-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.