Ale mniejsza a głupie komentarze, nawet tych co czekają na realizację wielkich celów spółki. Biorąc pod uwagę że jesteśmy tak naprawdę w okresie przejściowym, jutrzejszy raport może pokazać jak przebiega ta zmiana. Dla dobrego inwestora każdy raport jest ważny. Synu :D
Pytanie czy i na ile udalo im sie z PKP PLK dogadać na zafakturowanie wykonanych prac ale z przyczyn formalnych jeszcze nie rozliczonych. Tak spokojnie powinno ok. 9 mln zł w IV kw.
Zarząd spółki COMPREMUM S.A. z siedzibą w Poznaniu (Spółka) informuje, że w dniu 27 kwietnia 2022 roku, została zawarta umowa z „PKP Polskie Linie Kolejowe” S.A. (Zamawiający) przez ALUSTA S.A., reprezentującą Konsorcjum firm ALUSTA S.A. (Lider Konsorcjum) oraz COMPREMUM S.A na realizację zadania pn. Wykonanie prac projektowych i robót budowlanych na linii kolejowej nr 281 Oleśnica – Chojnice na odcinku Koźmin Wlkp. – Jarocin w torze nr 1 od km 78,352 do km 92,175, w ramach projektu pn.: „Prace na liniach kolejowych nr 281, 766 na odcinku Oleśnica – Łukanów – Krotoszyn – Jarocin – Września – Gniezno”. Umowa o wartości 54.450.000,00 zł brutto (44.268.292,68 zł netto) zostanie zrealizowana przez Konsorcjum w terminie 18 miesięcy, w tym w ciągu 17 miesięcy zostaną zrealizowane prace i roboty objęte harmonogramem i zakończone odbiorem końcowym, a w ciągu miesiąca od odbioru końcowego, zostaną dostarczone Zamawiającemu zezwolenia na dopuszczenie do eksploatacji podsystemów strukturalnych, potwierdzone dokonaniem przez Zamawiającego odbioru ostatecznego.
Albo przynajmniej uwierzyła w to - że cała działalność spółki oparta jest kontraktach z PKP …. Hehehe
Tymczasem gra idzie o naprawdę coś wielkiego. Ale spokój, bo kasa lubi ciszę.
Dnia 2022-04-29 o godz. 01:43 ~Fan napisał(a): > Dział IR w Compremum naprawdę ma spokój z publikacja espi... To ich tempo zaczyna być irytujące. > > > > News pozytywny. Głównie dlatego że udowadnia że jednak da się z PKP podpisać jakaś umowę :-p
Odnoszę wrażenie że oni tam mają świetną nocną zmianę !!! :)) Ważne ESPI wychodzą przed północą :))
Idolek ja nie wiem czemu wszyscy myślą ze kontrakty na ponad 54 mln podpisuje co tydzień ?? Ja tam wyczytałem w tym wywiadzie że Konsorcjum Alusta - Compremum jest zainteresowane następnymi przetargami na remonty linii kolejowych. Wiec spokojnie poczekajmy na następny :))