Myślę ,że będzie ok 25 baniek... zysk na akcje ok 4PLN rekomendacja dywidendy-1,5PLN ale Pani Grażynka postawi się i na walnym przegłosuje 3zł( ciężkie czasy... wojna.. lepsza gotówka w ręce ,trzeba w końcu po latach posuchy zarobić..) prezes jak zwykle się wstrzyma:) czy kurs akcji jutro,pojutrze strzeli? To co się wyprawia na spółkach z sektora to jakaś kpina...spółki tanie są jak barszcz... nie wiem...ale wiem jedno tak jak na Bowimie i tu będzie wystrzał!
Dnia 2022-04-27 o godz. 20:24 ~Zorro napisał(a): > Nie będą drugi raz się kompromisować jak mawia klasyk > > Reko będzie 3 zeta
Panowie, zejdzcie na ziemię.. stopa dywidendy 40% ? Po co tak dmuchać oczekiwania ? Myslę, że jak uchwalą miedzy 1,5 a 2 zł to i tak będzie bardzo dużo. Poczekajmy najpierw na wyniki. Szacunkowe Stalprofilu za 1Q22 pokazują, że w branży dalej jest bardzo dobrze.
Napisałem, żebyście przeczytali to, co prezes mówi między słowami w liście do akcjonariuszy. Tam jest napisane to, co wszyscy chcemy wiedzieć. Jak wyglada ten rok. Miłej lektury !
to dlaczego ktoś nie zrobi zlecenia "na parę koła" żeby utrzymać kurs koło 7,5 zł???? jeśli w taki sposób dało się zdołować o 10%? Po prostu rynek tak wycenił wyniki za Q4 na minus 10% na kursie w stosunku do dnia wczorajszego.
...Potwierdza się tylko, że nasze prognozy, wpisy są tak naprawdę nic nie warte... nawet na tak małych obrotach jakie czasami bywały..nie mamy wpływu na kurs i ktoś dokładnie wiedział co się dzieje w spółce i jak sterować kursem...
Zastanawia mnie po raz wtóry, czy idąc na GPW... nagle dostajesz jako zarząd/właściciel ofertę... zaproszenie np. od animatora rynku lub jakiejś innej grupy do bawienia się kursem pod twoich ludzi na rzecz jakiejś tam prowizji.. info z wyprzedzeniem....
Ale skąd to zdziwienie? Przecież ceny stali w q4 spadały. Konkurencja też miała dużo słabsze wyniki niż w q3. Ale za to q1 powinien dobrze nadrobić i pod to jest teraz gra.
Na spokojnie w domu raport poczytam przy szklance...bo nawet nie wiem ile zapasów zostało... może info po sesji będzie o rekomendacji...ale mimo to wstyd,że nic nie zarobili w 4kw.
Z listu prezesa do akcjonariuszy: Dzięki tym wszystkim działaniom, a także środkom własnym, które Spółka posiada, współpracy z wyżej wymienionymi instytucjamii zaangażowaniem, płynność Spółki jest na bardzo wysokim i bezpiecznym poziomie, a jej obroty i wyniki rosną. Środki te, oraz dostępny poziom finansowania, pozwalał też na utrzymywanie odpowiednich zapasów magazynowych i nowe zakupy, w dużej mierze na przedpłaty, które zabezpieczyłydostawy na kolejne kwartały. Jak się kolejny raz okazało, przyjęta polityka Spółki, przełożyła się i dalej przekłada się na kolejne sukcesy i wyniki finansowe roku 2022.
Laik nie taki laik. Napisał oczywistość, ale trzeba chyba czasami takie rzeczy przypominać, Dobrze, ze Gość wkleił ten fragment listu o którym pisałem.
Prorok. Bowim czy Stalprofil to inna skala działaności i mogli wykazać zysk, ale ten IVQ wiadomo, ze byl finansowo najgorszy w poprzedni roku i kurs już to zapowiadal. Ale kurs obecnie powinien już wyceniać to, co dzieje się w tym roku i o czym prezes wspominał w tym liscie.
Dnia 2022-04-28 o godz. 10:31 ~Prorok napisał(a): > Na spokojnie w domu raport poczytam przy szklance...bo nawet nie wiem ile zapasów zostało... może info po sesji będzie o rekomendacji...ale mimo to wstyd,że nic nie zarobili w 4kw.
Zarobili, tylko zrobili odpis na utratę wartości .
Pozostała nierozliczona jedna przedpłata dokonanaw 2022 roku do jednego z dostawców z Ukrainy na kwotę w przeliczeniu na złotówki wynosząca 656 tys. zł. Spółka dominująca w związku z tym postanowiła dokonać odpisu aktualizującegona wartość tejże przedpłaty.
Zapasy mają spore .. ponad 3x większe nie na koniec 2020 roku. Warto poczytać raport, bo jeszcze kilka ważnych rzeczy mozna się dowiedzieć.
M/y to: Spółka Drozapol–Profil S.A., czeka za finalizacją prac w Urzędzie Miasta Bydgoszcz,mających na celu przekwalifikowanie terenu mieszczącego się w Bydgoszczy przy ul. Grunwaldzkiej pod budownictwo wielomieszkaniowe. Jednakże dalszy brak zmian w Studium Zagospodarowania i przeznaczenia w/w gruntu na cele mieszkaniowe, uniemożliwiają podjęcie konkretnych prac inwestycyjnych w tym obszarze. Zarząd cały czas obserwuje i analizuje rynek, potencjalnych inwestorów, deweloperów i
konkurencję w tym zakresie, aby podjąć jak najlepsze decyzje, z chwilą zatwierdzenia nowego Studium. Zarządrównieżnieustannie poszukuje inwestora, który byłby zainteresowany kupnem nieruchomości w Ostrowcu Świętokrzyskim.
Wystarczy przeczytać raport ze zrozumieniem i nagle się okazuje, ze raport nie taki zły. Ale ci, którzy sypnęli z rana będą mówić o tym jaka to zła spółka.
Tak potwierdzam..raport nie jest zły... i podobają mi się zapasy na koniec roku... I kw. będzie bardzo dobry...jeszcze jakby z działką wyszło to by było idealnie. Czy P.Grażyna zadowoli się taką dywidendą? może dołoży mały bonusik do równych 2PLN. Ale i tak jest ok!