ale to aker jest potega a nie zamet z bardzo slaabym zarzadem i niska skutecznoscia zoabczysz jaka strata sie pochwala jutro droga stal ich pogroza, beda miec pretekst zeby znow nie placic dywidendy tu sie nie zniemi nic dopoki nie bedzie rasowych managerow
dla mnie ten papier to porazka, nawet nie pod wzgledem stopy zwrot, staraconego czasu itp tylko ze zaufalem zarzadowi ktory jest mierny w dzialaniach i jest to moja subiektywna ocena, w czashac gdzie rzeczony Akre uros od dolka juz 300% i dziala w tej samej branzy...mozna? mozna!
ENEA Cena akcji = 8,60zł Zysk na akcję w roku 2021 = 3,80zł (z raportu) Zysk na akcję w 1 kwartale 2022 roku (wg. szacunków spółki) =1,40zł.
Do tego: https://www.wnp.pl/energetyka/rekordowe-ceny-pradu-przebily-poziom-1-tys-zl-za-mwh,579084.html
Spółki takie jak Enea będą (i już to robią) pracować na 100% mocy by zasilić Europę w celu oszczędzania gazu. Węgiel Enea ma swój, bo ma pakiet większościowy w Bogdance. Lepiej usytuowanej spółki na GPW nie ma.
I teraz porównajcie to do zakładanego zysku na nieruchomościach, których nie da się szybko spieniężyć. Dzielą nas nie tygodnie a dni od momentu kiedy prywatni inwestorzy i jakiś 1 czy 2 większe zagraniczne fundusze nagle zaczną się pakować możliwe że też już to robią, b lepszej promocji wymarzyć sobie nie można, wycena w dolarach jest zwyczajnie śmieszna z racji na kurs) . To jest tylko moja opinia, sam dziś i wczoraj dokupiłem