Ciężko znalesc tak z dołowania spółkę na gpw, umowy, kontrakty, zyski co raport, a to stoi zabetonowane od miesięcy. Tutaj rajd jak podczas co idą się nie powtórzy prędko, zastanawia mnie tylko dlaczego trzymają to za jaja i nie chcą aby uroslo. I nie łudźcie się, że po dobrym raporcie a taki zapewne będzie to urośnie, tu standardowo zasypia wzrosty i dalej maraz. Najgorsza inwestycja w życiu.
Jak by mieli to zrobić jiz by ty zrobili posiadając taka ilość akcji po co im te kilka sztuk, wypłaca koło 3 zł za sztukę i nara, więc nie klep bzdur, że chcą to ściągnąć. Patrząc na wykres widać marazm od lat. Ale człowiek myślał, że po co idzie coś się zmieni. I zmieniło co rusz zaliczamy niższe dołki.
Recepta na wzrosty. Nie sprzedawać posiadanych akcji. Nie próbować zabawy w przerzucanie akcji po znikomym wzroście (grasz z maszyną lub instytucją mającą całkowitą kontrolę nad pakietem większościowym). Systematycznie dokupować akcje .Nie denerwować się, póki posiadasz akcje nie masz straty. Ukłony i szacunek dla Posiadaczy,
Wytłumacz mi po co kupować coś co nie daje ci zysku ani w krótkiej ani długiej perspektywie czasu, usrednia nie także mija się z celem na tej spółce, podbitka o kilka groszy wyczekiwanie raportu, w którym są mega zyski a tu i tak w dół. Więc gdzie tu sens. A z dywidendy i tak nie zarobisz tyle ile ci zwalili w dół w rok. Więc liczby mówią same za siebie, że rolują tutaj każdego.
Dziękuję za udział w dyskusji i poświęcony czas. Dokupuję akcje , gdyż widzę tutaj potencjał do silnych wzrostów. Kupuję również upływający czas. Cena akcji w zasadzie jest porównywalna jaka była 5, 8 lat temu, a zaistniały korzystne zmiany. Zwiększenie produkcji, nowe wyposażenie, nowe konkretne plany i zabezpieczenie finansowe inwestycji, stabilny rynek zbytu z tendencją do większego, a uważam, że skokowego zapotrzebowania na produkty ''exolu'', (zaostrzające się rygory sanitarne, wzrost świadomości sanitarnej społeczeństwa).Kupuję konkrety: ziemię, zakłady obecne i planowane, Ludzi , ich pracę i możliwości. Dla mnie bilans korzyści jest większy od ewentualnych strat. Brakuje mi czasu , aby pisać o ryzyku, ale nie jest ono duże. Pozdrawiam.
Ukłony i szacunek dla głupoty? Nie no co ty. Zwariowałeś tak jak kilku oszołomów na czele z Sss. Co wyniki i co dywidenda to spółka miała rosnąć a tu taki psikus że spada. Wykupy, wezwania, nowe instalacje. Na Mercatorze trolle to samo piszą co i tutaj i kurs spadł z 400 zł do 50... Zobacz - obroty jak w osiedlowym sklepie i wykres kursu z 3 lat ( nie licząc wdzianka pod pandemię). Toż to wygląda jak wynik EKG trupa...
Dnia 2022-04-26 o godz. 11:40 ~gruby napisał(a): > Ukłony i szacunek dla głupoty? Nie no co ty. Zwariowałeś tak jak kilku oszołomów na czele z Sss. Co wyniki i co dywidenda to spółka miała rosnąć a tu taki psikus że spada. Wykupy, wezwania, nowe instalacje. Na Mercatorze trolle to samo piszą co i tutaj i kurs spadł z 400 zł do 50... > Zobacz - obroty jak w osiedlowym sklepie i wykres kursu z 3 lat ( nie licząc wdzianka pod pandemię). Toż to wygląda jak wynik EKG trupa...
Wyjaśnij tylko po co Niemcy to brali w pakietach po 5 i 4,5?
~adamo28 zapomnij nie wyjaśni ci troll takich rzeczy bo on nawet nie ma pojęcia co się dzieje tylko pisze głupoty bo rozumem nie grzeszy. Natomiast bankrut ma rację, że rolują tutaj każdego ale to na własne życzenie mających akcje, ponieważ jak to ktoś napisał spokojnie dobierać to w końcu popuszczą bo stracą za dużo, a póki co to już nie ma z czego spadać a rozgrywającemu marzy się że ktoś odda mu akcje. W tej cenie biorę ile mogę średnia śmieszna a nic nie trwa wiecznie i wolę kupować niż pozbyć się niech leży na wyższej półce na chleb mam. Jak wystrzeli to będzie mega zarobek. Patrząc ile akcji przewala się miesięcznie to widać wałek ale tracą coraz więcej więc szaleją i próbują wystraszyć, że będzie niżej, niech będzie chętnie dobiorę więcej. Cierpliwi niewątpliwie zarobią, a reszta jak zwykle będzie narzekać, taki naród.
Niech zbiera, a z miesiąca na miesiąc coraz to niżej o jakieś grosiki, wykres jak ktoś wyżej napisał jak u trupa, a ten liczy na wybicie i zarobek mega, Tak czy siak powodzenia wszytskich razem siedzimy w tym bagnie po uszy.