Lentex posiada 5.442.917 akcji własnych, stanowiących 11,73 proc. kapitału zakładowego i głosów na WZ. Jaki jest teraz FF. Gotówki na wykup będzie 93 mln za wykładziny, 38 mln zysku z 2021r. i 30 mln zysku nie wypłaconego z 2020r. oraz 30 mln za sprzedaż części akcji Gamratu. Czyli 190 mln zł przy 12,50 zł za akcje wystarczy na 15 mln akcji, a to stanowi cały FF i OFE NN i jeszcze zostanie. Proszę ewentualne inne obliczenia. Pozdrawiam. Wasz Boss
bosss nie zawodzisz mnie! Co ty znowu bełkoczesz? od 7 - 8 lat naganiasz tu na forum a także na forum innych spółek że lentex niedługo będzie wyceniany na 18-25 zł za akcje a teraz .... jakiś przymysowy wykup? :) To jak to nie będzie juz lentex chodził po 18-25 zł?
NN ma ponad 10% wszystkich akcji. Wszystko zależy więc od tego, czy NN zadowoli się ceną z ostatniego skupu 12.5zł/akcję. Bez NN nie mam mowy o zdjęciu z giełdy. Obawiam się, że NN zażąda wyższej ceny za swoje akcje. Jakby nie było, jedyne co nam grozi to wykup po cenie nie niższej niż 12.5zł/akcję. Jak dla mnie, puki co, to jest bardzo bezpieczna inwestycja.
Witam, jak napisałem mają gotówki po sprzedaży wykładzin na kupno 15 mln szt akcji po 12,5 zł. I teraz policzmy: Sobik + Moska + Paravita +akcjie własne to 35,66 mln szt. Czyli wszystkie pozostałe fundusze i prywatni akcjonariusze mają 10,77 mln szt. WNIOSEK jest taki, że nawet po 17,6 zł mogą zaproponować za przymusowy wykup wszystkim. Powtarzam wszystkim wszystkich akcji. A w Lentexie zostanie Sobik i Moska z Paravitą. Dlatego przy tych założeniach wg dzisiejszej ceny mozna zarobić ponad 100% do końca roku.
Wykup nie może być za pieniądze spółki a jedynie skup. Wykupu mogą podjąć się akcjonariusze w porozumieniu mając 95% głosów. Albo kolega celowo wprowadza w błąd albo nie ma pojęcia o czym pisze.
Makler to musi mieć odpwiednia wiedzę bo najpierw trzeba zdać egzamin. natomiast boss nie ma żadnej wiedzy! Nie wie co to jest wykup a co to jest skup. Nie wie jaki % akcji trzeba posiadać aby przeprowadzić wykup akci. nie wie też jakimi pieniędzmi można zrobić wykup akcji a jakimi skup akcji.
Nie zna przepisów które są ogólnie dostępne i każdy może się z nimi zapoznać zanim napisze jakieś bzdury.
boss ma pewnie spory pakiet akcji lentex, od kilku lat nie może ich sprzedać bo ani nie ma obrotów ani cena nie rośnie. Wpadł więc biedaczek we flustracje i stracił rozum :(
boss jest poślednim pracownikiem technicznym w biurze maklerskim. Jego pakiet akcjo to zaledwie niewiele ponad 1k. Ludzie opamietajcie się i nie róbcie ze zwykłego ciecia, jakiegoś autorytetu !! Już od kilka lat jego wpisy to dęte bzdury, obliczone na niewiedze wszystkich tych , którzy sa mniej mądrzy od niego
No nie jest to takie oczywiste i proste. Kiedyś pokazał pakiet wystawiając zlecenie z jakąś absurdalną ceną (60pln czy coś) i ma (bądź zarządza) tych akcji ogromną ilość. Z drugiej strony fakt, że chyba nic się nie sprawdziło z tego co przepowiadał.
Dnia 2022-05-04 o godz. 16:46 ~aa napisał(a): > No nie jest to takie oczywiste i proste. Kiedyś pokazał pakiet wystawiając zlecenie z jakąś absurdalną ceną (60pln czy coś) i ma (bądź zarządza) tych akcji ogromną ilość. > Z drugiej strony fakt, że chyba nic się nie sprawdziło z tego co przepowiadał. >
Nie istotne czy tak jest czy tak nie jest. czy ma duzo akcji czy mało. Nawet jeżeli ma duży pakiet akcji to nie zmienia to faktu, że nie ma żadnej wiedzy i wypisuje bzdury na forum.
jedynym faktem u niego jest to, że .....nie sprawdziło się nic z tego co wypisuje :)
Ja myślę, ze cały czas dokupuje. Bo gdyby był taki nie znający się to skąd by miał tyle akcji. Za darmo ich nie rozdają. Myślę panowie, że boss nas robi w konia.