Kolego, oni poinformowali o o umowie o wartości pierwszego etapu na 350k... na dwa miesiące, ot jest mniej niż 7% ich miesięcznych przychodów, bo to zamówienie jest na dwa miesiące, pytanie też co będzie jak będzie poślizg. Druga sprawa to przychody. W tym roku jak będzie 20m to będzie gigantyczny sukces, zobaczysz w raporcie
Gigantyczny sukces? W 1 kwartale zrobili 4,9m (raportują przecież sprzedaż po marcu) wiec 20m to zrobią jakby się mieli teraz nagle przestać rozwijac..a skoro ciagle wpadają im zlecenia, to nic nie wskazuje żeby mieli zacząć hamowac. Wiec 20m to nie gigantyczny sukces tylko minimum przyzwoitości przy obecnej skali biznesu
Chyba od niedawna tu jesteś ;)
Spółka ma tendencję do zwijania się i to nie raz właśnie wtedy gdy komunikaty wróżą świetlaną przyszłość. Większe zlecenia się kończą i o tym się nie dowiadujemy, a zastępowane są nowymi, małymi jak to wyżej wymienione
No właśnie, tzn spółka pokazuje rosnące przychody i ok, ale wraz z przychodami rosły jej straty z tego co pamiętam. W dodatku fatalna komunikacja z inwestorami - mają nas w dupie. Jesteśmy już w MAJU, a do tej pory nie ma wyników rocznych. Nie ma wyników za IQ. Totalnie niezrozumiałe
A co w takim razie robi zysk w 4q i ebitda 15%?
Dodatkowo, inwestor (nie)silly powinien zapoznac sie z harmonogramem komunikowania. Zawsze wszystko o czasie. Ja na spolce juz zarobilem I trzymam dalej.
Dnia 2022-04-26 o godz. 14:38 ~Zenek napisał(a): > A co w takim razie robi zysk w 4q i ebitda 15%? > > Dodatkowo, inwestor (nie)silly powinien zapoznac sie z harmonogramem komunikowania. Zawsze wszystko o czasie. Ja na spolce juz zarobilem I trzymam dalej.
to drogo czy tanio? :D ponawiam pytanie
Mi wychodzi ze w sumie patrząc na wyniki za 2021 to duzo za drogo
ale jakby tak powtarzali cały czas to co zrobili w 4 kwartale... tylko czy będą powtarzać ?
Misiu drogi, ja znam harmonogram, ale mówię o faktach. Jest Maj a ty nie znasz wyników za 2021 i 1q. Pokaz mi druga taka spółkę na NC która działa w obszarze It i nie pokazała żadnego z tych raportów…
taaak? Kolega napisał, że jesteśmy w Maju i jesteśmy i gdzie masz jakieś liczby? Pokaż mi spółkę IT oprócz DOOK, która nie opublikowała ani raportu za IQ lub SF za 2021. Czekam :)
No i nie jest to samo. Przy 13m przychodu jest STARTA na sprzedaży, zysk na całej działalności to 55k pln i zarząd w wyjaśnieniach pisze, że to "zadowalająca" rentowność. Policzcie sobie teraz C/Z, ale tak wiem, spółka rośnie :))))
Ale to już było wiadome - 3 kwartały zeszłego roku były bardzo słabe, a dopiero w 4 nastąpiło znaczące odbicie, co ciekawe to zwykle 4 kwartały wychodziły spółce najgorzej, a tu niespodzianka. Wszystko teraz rozbija się o utrzymanie tempa w tym roku, jak na razie wyniki są fajne bo względem kiepskiej bazy, zobaczymy jak to będzie w 3 i 4 kwartale
0,5m zysku netto przy prawie 5m przychodow są fajne w spółce usługowej? To przecież około 10% - dużo poniżej konkurencji przy mniejszej skali, gdzie nie ma takich overheadow. Spółka z raportów to wynika, ma problemy z zatrudnianiem