Biznes szedł w dobrą stronę, ale apogeum już było, teraz zaczynają się kłopoty, niezależnie od spółki, więc prognozuję spadek przychodów ewentualnie ich utrzymanie ale na pewno brak zysku.
a obrót? Patrz wyżej co napisałem. I wyłapuj takie pozycje po 1, 2 czy 3 i 4 akcje. Akcje, które "ciągną" w dół lub w górę kurs. A obroty żadne. Spekulacja i tyle w/t.
Kolejna złotówka w dół . Tu wszyscy są na minusie ,a podbicia są żeby wyjść z akcji .Nie bedę kupował po 1,2 akcje bo mam min.prowizje 3zł (minimalny zakup za 800zł).Słabo to wygląda. A rok temu przy 38zł pisaliście ,że dobry zakup długoterminowy...
... bardzo dobry zakup. Trzeba wiedzieć kiedy kupić. I to jest "sztuka". WOJNY, i tego co się PO niej wydarzyło, nikt, ale to nikt nie brał pod uwagę. Właśnie te wydarzenia zmieniły kierunek kursu. I nie tylko przecież dla ANR. Takie ALE (Allegro)? ... tam IPO było 34-37 zł, a teraz mamy 22,- zł (!)
ANR z IPO 25 zł teraz 22,55 zł, więc i tak vs. ALE jest nieźle.
Proponuję Wam na stooq.pl wrzucić sobie wykres html dla ANR (Typ: Linia") Porównajcie go z ALE. Korelacja IDEALNA ! (wpisujecie pod "Porównaj z: ALE")
Przebiegi identyczne! Moja teoria. Dopóki ALE czy CDR nie odbije, kisimy się.
Allegro zaniża nam wycenę bo fundusze mają to w jednym koszyku i wszyscy porównują wyceny wskaźnikowe Z drugiej strony handel ciuchami w Internecie rośnie cały czas, tradycyjne formaty padają więc jeśli Spółka nic nie zawali (na razie robili to ładnie) to będzie bardzo dobrze. Zresztą sprzedałem wszystko trzy tygodnie temu - ale Answear sobie zostawiłem i będę dalej dobierał
Obstawiacie że to już ten dołek, żeby dobrać, czy jeszcze zejdzie z 10%? Aktualna cena jest bardzo niska, ale cały rynek też nie rokuje i raczej pewne jest, że to jeszcze nie koniec spadków. Jakieś sugestie? Faktycznie troche tu się to kisi ale podejscie spólki do inwestorów jest super PRO, polecam ich stronę, kto nie widział (ale pewnie ten kto tu wchodzi, ma akcje więc i widzial strone).
Przychody ciągle rosną, firma cały czas się rozwija, tylko tu jest jeden problem - mały FF, wystarczy, że mucha pierdnie a kurs leci mocno w dół, lub mocno w górę, (czytaj wystawisz parę akcji na PKC i ma to duży wpływ na kurs). Jak chcesz sprzedać albo kupić to trzeba malutkimi pakietami, bo inaczej wpłyniesz na kurs i sam stracisz.
Mały FF to nic takiego. Problem polega na tym, że jest większa podaż niż popyt. Z tym, że rośnie mocno do góry, to zdecydowana przesada jeżeli chodzi o ten papier. Spółka świetna ale kurs hu...wy, parafrazując. Trudno, tyle czekam, to i poczekam dłużej.