Bingo Fif
Wypunktowales pseudo profesorka 10 do 0
Jego wszystkie spółki dołują od roku a ciągle pisze,że jest wspaniałe
Niedługo znowu napisze, że wszystkich ubrał
A tak się z niektórych nabijał,że sprzedali po 139 zł.Inni zarobili kupę kasy a jemu jest zawsze dobrze...
Teraz to zawija głowę w sreberka
rząd pis o komuny szykuje dopłaty do kredytów po 2 tys zł miesięcznie, inflacja rozpedzi się jeszcze bardziej likwidacja WIBOR , a więc drukowanie i rozdawanie kasy nieograniczone
Dnia 2022-04-25 o godz. 10:43 ~erd napisał(a): > rząd pis o komuny szykuje dopłaty do kredytów po 2 tys zł miesięcznie, > inflacja rozpedzi się jeszcze bardziej > likwidacja WIBOR , a więc drukowanie i rozdawanie kasy nieograniczone ------------------------------------------------------------------------------------ Za trudne, dla wielu nie tłumacz. Ponadto weszło na 150000akcji, tal robią co kilka lat, to dodatkowo ok 13mln zł. O ile pamiętam to w 2019r też była informacja o zawieszeniu dywidendy, a potem (tu Luksemburg....) wypłacono. Ja staram się na regularnie dobierać. dobierać. Dla mnie istotne jest. 1. ilość przekazanych lokali 2021 4066 2020 3756 2019 3771 2. zysk na akcje wzrósł mimo dodatkowych 150tyś akcji. itd. Niech dalej spada, więcej kupie. Należy też brać pod uwagę otoczenie, odpływ pracowników z Ukrainy, wzrost kosztów mat budowlanych, itd. No i 1000% wzrost ceny zszywek do papieru.... Koledzy są specjalistami od Asbisu tam jest dopiero "zysk" i "niewiarygodna dywidenda"...... i widzę , że szukają nowych spółek... ha ha ha Tyle.
Dnia 2022-04-25 o godz. 18:26 prof_wiatr napisał(a):
hłe hłe hłe. Policz sobie ten twój rozwój:
Zarząd Dom Development S.A. z siedzibą w Warszawie informuje, że Grupa Kapitałowa Dom Development S.A. (dalej „Grupa”) w I kwartale 2022 roku osiągnęła następujące wyniki: - sprzedaż: 758 lokali netto - przekazania: 1 094 lokale
versus w I kwartale 2021 - sprzedaż: 1 084 lokale netto vs - przekazania: 1 366 lokali,
Zbieraj, zbieraj Krzysio, dasz radę bo sypanko dopiero się rozpoczęło: https://i.imgur.com/5a7riLE.png https://stooq.pl/q/h/?s=dom
Profesorze bredzisz! Najważniejsze są stopy procentowe. Stopy procentowe spadają ceny nieruchomości rosną, stopy rosną ceny nieruchomości spadają, to są podstawy ekonomii. Tu nie ma żadnej filozofii, tak było, jest i będzie. Zaklinanie rzeczywistości nie pomoże. Bredzenie, że w Polsce będzie kilka milionów ludzi więcej przez wojnę jest kolejną niedorzecznością. Od tygodnia więcej Ukraińców wyjeżdża z Polski niż przyjeżdża. Do tego dochodzi fatalna demografia Polski, tak mało dzieci, jak teraz rodziło się tuż po II wojnie światowej. Także skupuj sobie ile chcesz, ale nie gadaj głupot, jak Morawiecki.
Dnia 2022-04-27 o godz. 10:20 ~Antykomuch napisał(a): > Profesorze bredzisz! Najważniejsze są stopy procentowe. Stopy procentowe spadają ceny nieruchomości rosną, stopy rosną ceny nieruchomości spadają, to są podstawy ekonomii. Tu nie ma żadnej filozofii, tak było, jest i będzie. Zaklinanie rzeczywistości nie pomoże. Bredzenie, że w Polsce będzie kilka milionów ludzi więcej przez wojnę jest kolejną niedorzecznością. Od tygodnia więcej Ukraińców wyjeżdża z Polski niż przyjeżdża. Do tego dochodzi fatalna demografia Polski, tak mało dzieci, jak teraz rodziło się tuż po II wojnie światowej. Także skupuj sobie ile chcesz, ale nie gadaj głupot, jak Morawiecki. ____________________________________ może bredzę, ale jak z tego jest $, to bobrze YESSSS nawet mnie trochę przytkało, ale 83/90 =8,5%, cóż "bananowa" To tak jak na "balonach". Tyle. Czekaj dalej na dołek, może ci się uda.
Dnia 2022-04-28 o godz. 16:08 ~Daddy napisał(a): > Dziwny ten gościu. Na każdym poziomie chwali i namawia na zakupy. Czy to cena 150 czy 80, to nic nie wnosi. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dziwnie goście, którzy niezbyt wiele wiedza o markecie 83/96=12%. Wiem, wiem lepiej zarabia się na balonach. Tam inwestuj. Tu mały zarobek, wiec po co piszesz xD
Profesorku nie patrz na ostatnie sesje tylko na kit który wciskałeś ludziom przez parę miesięcy. Kiedyś musiało się odbić, więc w końcu trafiłeś choć nie wiadomo na jak długo. Wszystko zależy od dywidendy.
Jest dobrze
Cena spadła ze 140-150 do 80 zł ale jest dobrze pseudo profesorek dobiera
I ciągle zarabia tutaj miliony złotych
Po odcięciu dywidendy pseudo profesorku kupisz za 60 zł.
Wtedy będziesz mógł sobie uśrednić cenę
Pseudo profesorku masz jakąś spółkę bez strat rzędu 50 % rocznie?
Hahaha i jak pseudo profesorku Twoje obrażanie ludzi,że sprzedali po 130 zł?
Po odcięciu dywidendy będzie 70 zł lub poniżej
Powiedz piękny Krzysiu jak ktoś sprzedał po130 zł to stracił czy zarobił?
Fajnie ludzi naganiales na zakup akcji a wartość spadła o 50%
Na pewno za chwilę napiszesz, że jest pięknie bo kupisz po 7x,xx złotych
Historia z Budimexu powtórzyła się tutaj
Ooo nasz fachowiec od rynku warszawskiego się pojawił a spadku na nieruchomościach nie potrafił przewidzieć. Każdy mądry po fakcie a jak namawiałeś na zakupy powyżej 130 to już się nie pamięta. Tu jesteś spalony mądralo
Widzę że Kszesiu vel.pseudoprofesor jest szczęśliwy bo po roku kurs zbliża się do tego co mówił rok temu
Niebywały sukces
Teraz przeproś tych co obrażałeś jak sprzedali rok temu powyżej 139 złotych
Oni mogli kupić Domdevelopment po 80 zł i być teraz super zarobieni pod warunkiem że ciebie nie słuchali
Kszesiu pozdrawiam z Asbisu ...kurs 30 zł a nie tak jak ty pisałeś ,że nie będzie powyżej 14 złotych.
Dobrze, że twoje przepowiednie nigdy się nie sprawdzają
Jeśli możesz to wklej moje posty na forum Asbisu o zakupach od 10 do 26 złotych z dopiskiem,że miałem rację
trzeba było kupować jak był na to czas , a nie kisić się na Asbisie. za kilka lat się nauczysz, dziadku-emerycie. a jak przejdzie 2% kredyt, to zobaczymy 2 z przodu.
Ja kupiłem Asbis po 8,4-8,6 zł teraz jest 29 zł Potrafisz obliczyć mój zysk
Tutaj było 85-90 zł a jest 129 zł czyli raptem 50%
Kszesiu czy 300% jest mniejsze niż 50%???????
Włącz myślenie bo z nim masz coraz gorzej