Cena w ewentualnym wezwaniu zrobiła się dla Diagnostyki już bardzo atrakcyjna. Tyle że niedługo zmieniają się przepisy i muszą trochę pokombinować kiedy im najkorzystniej zwiększyć udział w GX1 poprzez wezwanie. A pieniędzy na wykup po aktualnej średniej czy nawet nieco drożej mają pod dostatkiem. Najważniejsze teraz to trzymać kurs nisko.
Wykupią też mabion, biomedlublin, innogene, medinice, celon pharma, airway medix, biomaxime, blirt, genomtec, synektik, pure biologics, scope fluidics i inne spółki z sektora biotechnologicznego które w tym momencie nie przychodzą mi na myśl a są na rocznych minimach?
Diagnostyka ma juz cztery duze laby.Nastepne otworzą wg zapowiedzi w Lodzi i kolejne w Poznaniu.Moze z GX zrobią zaledwie swoj oddzial?Zadziwia mnie ze Diagnostyka w materialach prasowych nie wypowiada się nt. GX i jej rosnących możliwości.Niekoniecznie oznacza to ze maja wy... na tę swoją inwestycję,ale może to znaczyć ze niska jej wycena im w długoterminowym ich planie niestety pasuje.
nie jest wzrost wyceny na reke bo chce zwiekszyc udzial % w tej spolce....wiec chce kupic tanio ...oczywiscie w dlugim terminie sytuacja sie zmieni gdy juz odpowiedni pakiet zostanie kupiony
Chce kupić tanio, to kupuje. Chcę żeby było taniej doprowadzam co do niższej ceny. Przy obrocie 20k to raczej nie jest możliwe... Jak myślicie czemu, przyspieszenie raportu?
Przecież wynik roczny za 2021 jest nam już dobrze znany, wcześniej nie było żadnych pomyłek w raportach jak u konkurencji, czemu przyspieszenie raportu?
Co to ma wspólnego diagnostyka to główny akcjonariuszy i taki ruch byłby w ich interesie. Wymienione spółki są wybrane z kapelusza i to nie ma sensu co napisałeś...