• 8 spółek polecanych przez analityków na 2022 rok Autor: ~Wilma [77.89.102.*]
    "Stu analityków i zarządzających funduszami poprosiliśmy o wskazanie spółek, których akcje będą w 2022 r. najlepszą inwestycją. Oto czołówka rankingu."
    1. KĘTY,
    2. INTERCARS,
    3. ML SYSTEM,
    4. MO-BRUK,
    5. 11 BIT,
    6. FERRO,
    7. ENTER AIR,
    8. CELON PHARMA

"W 2021 r. przychody Mo-Bruku wyniosły 267,2 mln zł, prawie o 50 proc. więcej niż rok wcześniej. Zysk netto wzrósł natomiast o 46 proc. do 115 mln zł. "
    "– Ceny idą w górę, bariery wejścia do branży są wysokie, a prawo faworyzuje spółki zajmujące się gospodarką odpadami. Mo-Bruk ma silną pozycję rynkową i wykorzystuje pojawiające się szanse - mówi Jakub Szkopek."

źródło: https://www.pb.pl/analitycy-i-zarzadzajacy-stawiaja-na-osiem-spolek-1146163

• Re: 8 spółek polecanych przez analityków na 2022 rok Autor: ~Logik [89.171.166.*]
    Mnie najbardziej zainteresowała ostatnio ta informacja:

„Rozważamy wejście w zupełnie nowy segment działalności. Nie mogę niestety wymienić jego nazwy, ale jest to segment, który obejmuje odpady, z którymi ma do czynienia każdy z nas. Prowadzimy intensywne rozmowy od kilku miesięcy w tym temacie. Myślę, że decyzja o wejściu w ten segment to kwestia najbliższych dwunastu miesięcy” – powiedział prezes.
    „Uważamy, że jest niesamowite zapotrzebowanie przemysłu na produkt, który planujemy w ramach recyklingu w nowym segmencie wytwarzać. Mówimy o zapotrzebowaniu na światowych rynkach, nie tylko w Polsce. Nowy obszar na pewno da nam możliwość ekspansji zagranicznej” – dodał Mokrzycki.

Prezes wskazał rynki zachodnie jako te, które w pierwszej kolejności mogłyby być kierunkiem ekspansji nowego segmentu, ale kierunek wschodni także pozostaje dla Mo-Bruku interesujący.

Ciekawe czymże jest ten nowy segment?
  • Re: 8 spółek polecanych przez analityków na 2022 rok Autor: ~Jacek [37.248.20.*]
    Może ubrania z tworzyw sztucznych. To duży problem do dziś nie rozwiązany globalnie.
  • Re: 8 spółek polecanych przez analityków na 2022 rok Autor: ~Nic [31.61.246.*]
    Tekstylia albo elektronika, to są niesamowite pieniądze do zagospodarowania.
[x]
MOBRUK 0,90% 279,50 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.