• Chyba trzeba kupić Autor: -zbyszek1 [83.28.245.*]
    Informacja która prawdopodobnie wpłynęła na wyprzedaż jest neutralna. Skąd ta nerwowość?
  • Re: Chyba trzeba kupić Autor: ~as [89.64.1.*]
    zawsze rynek przereagowuje w pierwszym momencie zarowno w dol i gore, pamietasz poczatek wojny na ukr kurs spadl do 12zl, to samo rubel, szybko wstal, emocje opadna spolka zacznie rosnac, wyniki mowia same za siebie , nawet gdyby FED mocniej stopy podnosil, to przy takich wynikach bedzie roslo
  • Re: Chyba trzeba kupić Autor: -zbyszek1 [83.28.245.*]
    Wystawiłem zlecenie na 14,55. Nie namawiam, napisałem tylko, że wystawiłem.

• Re: Chyba trzeba kupić Autor: ~zgaga [83.26.220.*]
    właściciel pewnie wyczuł że jachty ruskich oligarchów bedą na wyprzedaży tanio więc chce sprzedać trochę akcji ,a tu od razu popłoch mam nadzieję że jutro odbije.
  • Re: Chyba trzeba kupić Autor: bartolo11 [188.147.36.*]
    Paradoksalnie to nigdy nie bylo takiego obrotu, moze wiecej ludzie sie zainteresuje spółka i to da lepsze osiągi
  • Re: Chyba trzeba kupić Autor: ~LisPustyni [195.47.201.*]
    "nformacja która prawdopodobnie wpłynęła na wyprzedaż jest neutralna. Skąd ta nerwowość?"

Zapewniam Cie ,że neutralna nie jest.Swoja drogą czy w tym kraju kiedykolwiek bedzie klimat dla rozwoju nowych technologii firm ktore sa w stanie cos stworzyc i wykreować solidna markę,cięzka sprawa.

co do auto przychody wspaniałe,reszta daje do myslenia.Mocno rosna zobowiązania.Dlaczego pomimo takiego wzrostu przychodów spada cash operacyjny.Co sie dzieje z gotówką.Czy ktos tu keci swoje lody.
  • Re: Chyba trzeba kupić Autor: ~Nicpoń [195.116.209.*]
    Taa nie ma jak teoria spiskowa. Jest koniunktura która jeszcze długo się utrzyma ,czyli biznes będzie dalej się kręcił, a ty piszesz jakieś banialuki.
  • Re: Chyba trzeba kupić Autor: ~autopp [89.64.85.*]
    przede wszystkim właściciele dostrzegli szczyt cenowy i dlatego spieniężają 8%. Dostaną +/- 100 mln, więc cena zakupu obniży kurs tak jak dzisiaj. Tym "mądralom" którzy twierdzą że to informacja "neutralna" współczuję - niech wskażą spółke, która zyskała po sprzedaży przez głównych akcjonariuszy. Właśnie dlatego sprzedają, że jest szczy wyceny,
  • Re: Chyba trzeba kupić Autor: -zbyszek1 [83.28.245.*]
    Dnia 2022-04-13 o godz. 12:09 ~autopp napisał(a):
    > przede wszystkim właściciele dostrzegli szczyt cenowy i dlatego spieniężają 8%. Dostaną +/- 100 mln, więc cena zakupu obniży kurs tak jak dzisiaj. Tym "mądralom" którzy twierdzą że to informacja "neutralna" współczuję - niech wskażą spółke, która zyskała po sprzedaży przez głównych akcjonariuszy. Właśnie dlatego sprzedają, że jest szczy wyceny,

Gdyby te akcje rzucili na rynek to i owszem. Przyznałbym tobie rację ale nie rzucą. Konkluzja mądrali: ta informacja jest neutralna a to, że jestem o tym przekonany potwierdzam zakupem akcji. Nie po 14,55 ale po 14,60 co też jest uważam okazją.
    Ale tempo wzrostu przychodów jest wyzsze, niz tempo wzrostu zobowiązań- to cieszy. Ten hajs ze sprzedazy akcji podniesie free float. Oby jednak pozytywny scenariusz sie realizował.
  • Re: Chyba trzeba kupić Autor: ~asdad [89.64.1.*]
    czytajcie ze zrozumieniem oni chca sprzedac do 8% akcji , moga sprzedac 1% 2% a moze 8%
  • Re: Chyba trzeba kupić Autor: ~olej [31.0.181.*]
    chcą sprzedać 8 %, chyba że nie będzie chętnych na tyle to sprzedadzą mniej!!
  • Re: Chyba trzeba kupić Autor: ~LisPustyni [195.47.201.*]
    Pytanie dlaczego pozvywaja sie udzialow z akcji ktore maja wg forumowiczow potencjal mega wzrostowy.Czy tam siedzą idioci?Nie tam siedza bardzo inteligentni ludzie,ktorzy sa w srodku i wiedza o spolce wszystko.
    Chca spieniężyć przecież jedynie czesc na ktorej juz bardzo duzo zarobili licząc od emisji. Z kasa mozna zrobic wiele rzeczy, a co to ma do dalszego rozwoju firmy, ktora powkzuje notorycznie progresję w wynikach…
  • Re: Chyba trzeba kupić Autor: ~Cudanakiju [178.118.48.*]
    Czyli jeśli nie ma potencjału do wzrostu kto kupi 1/10 firmy bez perspektyw? A z kasą można zrobić wiele rzeczy, dlaczego Bill Gates sukcesywnie pozbywał się udziałów w Microsoft i nadal jest miliarderem?
  • Re: Chyba trzeba kupić Autor: ~Czekam [80.238.117.*]
    Prezes włoży gotówkę w firmę by zmniejszyć kredyty w bankach i jazda powyżej 20 zł.
    Miłego dnia
  • Re: Chyba trzeba kupić Autor: ~LisPustyni [46.165.245.*]
    Czyli jeśli nie ma potencjału do wzrostu kto kupi 1/10 firmy bez perspektyw? A z kasą można zrobić wiele rzeczy, dlaczego Bill Gates sukcesywnie pozbywał się udziałów w Microsoft i nadal jest miliarderem?

Dlatego ze mu sie nie chce chciec,dlatego ze chciec nie musi.Dlatego ze jest juz stary i ma lepsze hobby niz prowadzenie firny.Dlatego ze spi na miliardach i miliony moze oddac tym ktorym ma ochote.
    Porownanie Auto z Microsoftem jest bezsensowne,
  • Re: Chyba trzeba kupić Autor: ~Czekam [80.238.117.*]
    Daruj sobie giełdę jak ty liczyć nie umiesz w podstawowej matematyce. Jakie 10% firmy jak prezes z żoną ma 50%..
    Brawo analityk nie pozdrawiam.
  • Re: Chyba trzeba kupić Autor: ~Cudanakiju [185.194.187.*]
    10 procent ja napisałem, 10 milionów akcji że 130 milionów akcji daje około 8 procent zaokrągliłem do 10% jak by takie analityki jak ty nie wiedziały jak sobie policzyć
  • Re: Chyba trzeba kupić Autor: ~Cudanakiju [178.118.48.*]
    Boshe chodziło mi to że właściciele ap może sprzedają udziały bo potrzebują kasę na nowy biznes bo Gates nie wszystko rozdawał, część inwestował i chyba mu się chce bo micro to nie wiem czy 5 procent jego majątku. No i druga sprawa ap wystawia 8 procent śmiecia który nie urośnie niech mi ktoś odpowie kto to kupi
  • Re: Chyba trzeba kupić Autor: ~Aaa [89.72.124.*]
    Kupią dokladnie Ci którzy dzis kupowali gdy słabe ręce oddawały. Tak wiem wiem zaraz mi powiesz ze Ci xo dzis kupili to po to żeby stracić ;)
    Może prezes chce kupić sobie jakąś posiadłość gdzieś w ciepłych krajach może chce pożyczyć spółce a może kupić pare czołgów dla Ukrainy. Tego nie wiemy teraz ale dowiemy się. Do tego zrozumcie ze chlop ma prawie 60 lat. Kiedy ma się bawić majątkiem jak nie teraz? Wyobraz sobie jeden z drugim ze masz 50 mln akcji warte jakieś 750 mln. Nie chciałbyś korzystać?
    Ważne że firma co pokazują kolejne raporty ma sie bardzo dobrze i wciąż rośnie szybciej niż rynek. Mądrzy dostrzegą głupcy sprzedają a durnie obrażają.
  • Re: Chyba trzeba kupić Autor: ~Cudanakiju [185.194.187.*]
    No właśnie nie, ja jestem pozytywnie nastawiony, mi chodzi o tych co to już wieszczą spadki bo górka i kto wyłoży właśnie kasę na spadki
[x]
AUTOPARTN 0,00% 18,20 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.